Ericsson Operations Engine, un sistem de operare bazat pe AI, va fi implementat de Orange în 5 ţări europene

Ericsson Operations
Engine, un sistem de operare bazat pe AI, va fi implementat de Orange în 5 ţări europene

CAPTURĂ Ericsson.com

Ericsson a încheiat un nou contract cu operatorul francez Orange, pentru gestiunea serviciilor telecom în cinci ţări europene, iar înţelegerea prevede şi implementarea Ericsson Operations Engine.

Ştiri pe aceeaşi temă

Acordul acoperă operaţiunile desfăşurate de Orange în Spania, Belgia, România, Slovacia şi Moldova, deservind aproximativ 40 de milioane de clienţi.

Ericsson va furniza soluţii de gestiune end-to-end, complet integrate, incluzând operaţiuni de reţea, asistenţă pe teren şi mentenanţă, precum şi un serviciu de gestiune a pieselor de schimb pentru accesul la reţeaua fixă Orange, 2G, 3G, 4G şi acces viitor la 5G. 

Ericsson Operations Engine integrează inteligenţa artificială şi cuantifică operaţiunile transformându-le în baze de date, predictive şi proactive. Instrumentele oferite de noul software vor permite Orange să sporească eficienţa operaţională a reţelei şi să îmbunătăţească calitatea serviciilor pentru clienţii din cele cinci ţări.

 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: