Cu Xiaomi 12 Pro pe Argeş - Foto&Video

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:
În delta Argeşului cu Xiaomi 12 Pro. FOTO Adrian Pogîngeanu
În delta Argeşului cu Xiaomi 12 Pro. FOTO Adrian Pogîngeanu

Am fost zilele trecute împreună cu un grup de ”pasionaţi de tehnologie” într-o excursie de câteva ore cu caiacul pe Argeş şi în delta Argeşului, unde am făcut câteva poze şi clipuri video cu Xiaomi 12 Pro.

Nici nu ştiam că există o deltă a Argeşului, conform definiţiei clasice, o deltă se formează la vărsarea unui râu / fluviu într-un lac, mare sau ocean. În cazul de faţă ceea ce este numit delta Argeşului constituie o serie de canale şi mici lacuri pe partea dreaptă a cursului râului, cu câţiva kilometri înainte de vărsarea în lacul Mihăileşti din judeţul Ilfov. Drumul nostru către delta Argeşului a trecut prin satul Poşta din Giurgiu, unde am ajuns cu autocarul.

 Delta a Arges captura Google Maps

Peisajul e pitoresc şi ofertant pentru o tură in natură, fie că vrei să faci o dezintoxicare urbană, fie că eşti în căutare de instantanee pentru albumul propriu sau pentru a-ţi impresiona anturajul cu abilităţile tale de fotograf.

Pentru că mare parte din excursie s-a desfăşurat pe apă, într-un caiac, printre inivitaţi a fost Sergiu Bejan, canotor din lotul olimpic al României, care este şi fotograf. Celălalt invitat, Gheorghe Popa, este un fotograf de natură premiat la nivel european.

Gheorghe Popa, George, ne-a povestit despre calităţile lui Xiaomi 12 Pro şi ne-a arătat o serie de imagini de zi şi noapte realizate cu el. Ne-a explicat de ce e mai bine să fotografiem în modul RAW, fişier necomprimat - echivalentul negativului pe film, decât JPG. Şi cu o serie de imagini printate a încercat să scoată în evidenţă că diferenţa dintre o cameră foto tradiţională (DSLR sau mirrorless) şi senzorul camerei principale al lui Xiaomi 12 Pro nu este atât de mare încât oricine s-o poată observa.

Xiaomi 12 Pro FOTO Adrian Pogîngeanu

Pentru cei nefamiliarizaţi cu modelul, Xiaomi 12 Pro are pe spate un modul cu 3 camere de 50MP:

- wide (24 mm) cu f/1.9,  Dual Pixel PDAF şi stabilizare optică OIS;
- telephoto (48 mm), cu f/1.9, PDAF, zoom optic 2x;
- ultrawide (115˚) cu f/2.2;

Iar în faţă o cameră wide (26mm) de 32 MP cu f/2.5. 

În clipul următor o selecţie cu imaginile realizate cu Xiaomi 12 Pro pe parcursul celor câteva ore ale excursiei, de la plecare până la finalul ieşirii în natură.

Şi două clipuri video 4K/ 60 fps realizate tot cu Xiaomi 12 Pro. În timpul plimbării pe un canal ne-am răsturnat şi ajutaţi de instructorii de la Green Adventure ne-am urcat la loc în caiac. O experienţă unică şi extrem de fun după primul şoc, al apei reci. 

Şi la final am înregistrat această pasăre, numită lacăr mare (Acrocephalus arundinaceus), identificată după ”cântec” cu ajutorul aplicaţiei Merlin Bird ID

Când ne-am răsturnat sau la urcarea în caiac am spart telefonul, dar a continuat să funcţioneze fără probleme după acest accident. Iată cum arăta.

Xiaomi 12 Pro FOTO Adrian Pogîngeanu

A fost o zi de pomină şi o experienţă plăcută, iar Xiaomi 12 Pro a înregistrat şi rezistat la toate testele voluntare şi involuntare la care a fost supus.

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite