Potrivit unei statistici publicate de Cisco, se estimează ca până în 2022, 82% din traficul de internet global al consumatorilor va fi format din videoclipuri, ceea ce explică oarecum creşterea masivă a numărului de videoclipuri din spaţiul de conţinut promoţional.
 
Solicitările de realizare de conţinut video promoţionale de către companii sunt în creştere, iar soluţiile de editare video îşi intensifică clientela rapid. De ce nu? Avantajele pe care le presupune utilizarea conţinutului video depăşesc aproape orice alt format media. Impactul cuvântului „video” a devenit atât de important încât puteţi creşte ratele de click ale e-mailurilor trimise cu până la 6% prin simpla adăugare a cuvântului „video” în subiect! Sună interesant, nu-i aşa?
 
Cu toate acestea, Compendiumul InVideo de Statistici de Video Marketing afirmă că aproximativ 17% dintre specialiştii în marketing nu optează pentru videoclipuri, deoarece nu ştiu de unde să înceapă! De ce nu? Amploarea pură a marketingului video i-a lăsat uimiţi chiar şi pe marketerii cu experienţă, prin folosirea unei abordări optime de marketing care implică includerea de videoclipuri. Odată cu consumul de conţinut textual în scădere, este destul de firesc ca varianta de conţinut video să apară ca o câştigătoare în viitorul viitor.
 
Odată cu scăderea conţinutului textual, este momentul potrivit ca soluţiile inovatoare să deschidă calea către soluţii text-video integrate perfect. Soluţiile de creare a videourilor de tip discurs ajută la această creştere exponenţială în domeniul marketingului video, datorită simplităţii şi potenţialului lor de a funcţiona ca o platformă robustă de creare rapidă.
 
Cu o bibliotecă media integrată, aveţi libertatea de a alege cea mai potrivită temă ce se potriveşte cel mai bine privitorilor dumneavoastră şi mesajului pe care doriţi să îl transmiteţi acestora. Biblioteca media InVideo este extinsă şi are o mare varietate de teme şi clipuri audio ce se pot potrivi cu aproape orice cerinţă de creare video.
 
Aproximativ 20% dintre specialiştii în marketing consideră că realizarea de videoclipuri este costisitoare, iar crearea de videoclipuri de calitate poate uneori chiar depăşi bugetele lor de marketing. Ceea ce par să treacă cu vederea aceştia este faptul că pot reutiliza cu uşurinţă conţinutul vechi al blogului transformându-le în videoclipuri noi prin intermediul unor platforme precum InVideo.
 
 
Această platformă oferă un nivel de flexibilitate nemaivăzut în spaţiul de creare a conţinutului video şi a apărut ca o abordare de marketing de succes.
 

Care este viitorul?

 
Videoclipurile plasate strategic pot capta interesul userilor, pot îmbunătăţi retenţia acestora şi totodată pot reduce bounce rate-ul pe paginile de destinaţie. Pe scurt, datorită videoclipurilor vă puteţi asigura că vizitatorii site-ului dumneavoastră rămân mult timp în cadrul acestuia. Chiar dacă site-ul dumneavoastră listează în principal conţinut de tip text, funcţionalitatea text-video vă poate permite să completaţi site-ul cu videoclipuri de înaltă calitate, fără a depune multe eforturi.
 
Dacă aţi rămas fără inspiraţie în crearea de conţinut în acest moment, funcţia integrată text-video vă poate permite să creaţi videoclipuri de înaltă calitate, care să fie o adevărată delectare de vizionat şi care să capteze atenţia privitorilor. Mai mult decât atât, această funcţionalitate poate permite marketerilor video ce se află la început de carieră să obţină cu mai multă uşurinţă puterea povestirii vizuale – a discursului – devenind astfel mai creativi şi focusaţi în obţinerea rezultatelor dorite.
 
Aceste instrumente sunt relativ simplu de utilizat şi vă pot oferi un videoclip complet în doar câteva minute, necesitând doar câteva clickuri de la final. Majoritatea funcţiilor sunt automatizate şi necesită o intervenţie mică sau deloc din partea utilizatorului. Este la fel de simplă de asemenea şi finalizarea textului dorit, alegerea temei preferate din librăria media integrată şi finalizarea cu doar un click la final! 
 
Datorită cererii foarte mari pentru videoclipuri în spaţiul creativ şi promoţional, interesul pentru soluţiile text-video este unul crescut. Cu un număr tot mai mare de marketeri interesaţi de marketingul video, viitorul soluţiilor de ultimă oră text-video pare într-adevăr unul de urmărit.