Noua Nexus 7 şi concurenţa: ce aduce Google în plus faţă de iPad mini şi mai vechea tabletă Nexus 7

Noua Nexus 7 şi concurenţa: ce aduce Google în plus faţă de iPad mini şi mai vechea tabletă Nexus 7

Nexus 7 are un ecran cu o rezoluţie mai mare decât cea de pe iPad mini. FOTO Adevărul

Google a prezentat noua tabletă mică pentru 2013: se numeşte tot Nexus 7 şi vine cu dotări ceva mai bune decât modelul de anul trecut. Cât de mari sunt însă diferenţele când vine vorba de o comparere directă cu vechea Nexus 7 şi cu iPad mini, tableta mică de la Apple?

Ştiri pe aceeaşi temă

Nexus 7 a fost un succes pentru Google şi Asus anul trecut, a ajuns la vânzări de câteva milioane şi a fost cea mai populară tabletă care să coste 200 de dolari. Anul acesta, Google a împrospătat produsul şi a lipit un nou preţ pe acesta: 230 de dolari. Există o explicaţie pentru această schimbare şi nu rezidă doar în dotări.

Faţă de vechea tabletă Nexus 7, noua versiune este puţin mai înaltă, puţin mai îngustă şi ceva mai uşoară. În plus, un model cu modem 3G va fi disponibil încă de la lansare, spre deosebire de modelul din 2012. Procesorul este un Qualcomm Snapdragon S4, tot cu patru nuclee ca Tegra 3 de anul trecut. Mai mult, memoria RAM ajunge la 2GB şi spaţiul de stocare minim este de 16GB.

Altă schimbare majoră este camera principală. Era inexistentă la Nexus 7 din 2012, dar acum este una de 5 megapixeli, acompaniată de una de 1,2 megapixeli pe faţă. Mai mult, tableta va putea fi încărcată wireless, dar îţi va trebui acel suport de încărcare. De ce costă 230 de dolari? Deoarece Google creează o diferenţă directă, când compari tableta cu iPad mini, livrată la un cost de 330 de dolari. 

Lista completă a dotărilor Nexus 7 (2012) şi Nexus 7 (2013). FOTO Anandtech

Nexus 7 versus iPad mini

Apple are o tabletă mică proprie, se numeşte iPad mini şi a debutat în 2012. Cea mai mare diferenţă este ecranul: măsoară 8 inci pe produsul Apple, pe când pe noua Nexus 7 a rămas la 7 inci. Rezoluţia însă este mai mare pentru tableta cu Android.

Cele două tablete sunt la fel de înalte şi iPad mini este cu 9 până la 18 grame mai grea. Apple şi-a dotat tableta cu un procesor dual-core creat după propriile specificaţii. Memoria RAM este de 512MB, iar spaţiul de stocare începe de la 16GB. Totuşi, Apple a preferat aluminiul pentru carcasă, ceea ce îi conferă tabletei sale un aspect premium. Asus a recurs tot la plastic.

Diferenţa între cele două tablete mai apare şi în privinţa aplicaţiilor. Sunt mai multe pentru iOS decât pentru Android optimizate pentru tablete, dar potrivit lui David Pierce, de la The Verge, sistemul de operare dezvoltat de Google recuperează. În final, camerele foto sunt la fel: 5 megapixeli cea principală, 1,2 megapixeli cea frontală.

Vă aşteptăm să discutăm pe Tech Adevărul pe Facebook.

Află mai multe despre noua tabletă Nexus 7:

Noua tabletă Nexus 7 de la Google, la primele impresii - Cât de bună a devenit una dintre cele mai de succes tablete

Google a prezentat Android 4.3 Jelly Bean: schimbări discrete, actualizare începând de astăzi

FOTO Cât va costa Google Nexus 7 în România

Google Nexus 7 a fost prezentată oficial. Tableta are cel mai bun ecran de 7 inci

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările