Ştrandul din Şimişna, relaxare în mijlocul naturii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Unul dintre localnici vrea să transforme comuna Şimişna în staţiune turistică. Pentru asta a construit un ştrand şi are şi alte planuri mari. Situată în mijlocul sălbăticiei Podişului Transilvaniei, moderna piscină poate fi locul ideal pentru cei care doresc să-şi petreacă weekend-ul departe de zgomotul şi stresul oraşului.

Pe Valea Someşului, într-un cadru feeric, iubitorii de natură pot petrece un weekend de neuitat, ba chiar mai mult de atât, la ştrandul din Şimişna. Piscina este situată la ieşirea din localitatea Şimişna, spre Hăşmaş. A fost dată în folosinţă anul trecut.

Pentru cei care doresc să petreacă mai multe zile, există o suprafaţă de 40 de hectare de teren pentru amplasarea cortului şi celor necesare petrecerii unui sejur într-un cadru sălbatic, dar pitoresc. Nu departe de piscină, trece râul Şimişna.

Dealurile din împrejurimi sunt numai bune pentru o plimbare cu ATV-uri. Administratorul ştrandului, fiu al satului, promite că va construi şi o pensiune în zonă.

Preţuri accesibile

Preţul unui bilet la ştrand este de  5 lei pentru adulţi şi 3 lei pentru copii. Ştrandul este deschis zilnic, între orele 9.00 şi 20.00, dar administratorul piscinei, Grigoriţă Revnic, spune că nu va da pe nimeni afară dacă doreşte să mai stea la scăldat.

Cine va trece prin comună să nu plece fără a gusta din „piroştele“, adică sarmale de Hăşmaş. Locuitorii şi turiştii care le gustă spun că sunt cele mai gustoase sarmale pe care le-au mâncat.

Pentru reculegere sufletească, vă puteţi opri la biserica din sat. Lăcaşul de cult este construit în stil bizantin şi datează din anul 1896. În anul 2007, biserica a fost reabilitată.

Muntele cu uriaşi

Localitatea Şimişna se numără printre cele mai mari şi mai frumoase aşezări rurale ale judeţului Sălaj. Comuna a fost înfiinţată în 2002 şi este aşezată de-a lungul văii cu acelaşi nume, în Podişul Someşan, într-o depresiune ce face contact cu Subcarpaţii interni ai Transilvaniei.

Printre atracţiile zonei se numără Stanii Jivii, în a căror peşteri cu izvoare, după legendele locului, se spune că ar fi trăit oameni uriaşi.
Lunca Văii Şimişna brăzdează teritoriul din direcţia Sud spre Nord, împărţind centrul de comună în două părţi egale. În partea de Nord a teritoriului, lunca este ocupată aproape o treime cu albia minoră a văii, care nu are tot timpul anului apă.

Cum ajungem?


La Şimişna se paote ajunge din drumul naţional Jibou – Dej, peste podul din localitatea Rus.

Centrul de comună, Şimişna, este străbătut de drumul judeţean 108 S, care îl străbate de la un capăt la altul. Este situat la 85 kilometri de  Zalău şi la 40 kilometri de oraşul Dej, judeţul Cluj. Drumul de acces este asfaltat până la intrarea în Şimişna. Primarul comunei, Călin Prodan, spune că drumul este în curs de reabilitare.


Austriecii au fost fermecaţi

De piscina de la Şimişna au auzit chiar şi austriecii. Primarul comunei, Călin Prodan, spune că recent au fost vizitaţi de  un grup de turişti din Austria care, în drumeţia lor cu bicicletele prin România, au trecut pe la Şimişna. Atraşi de frumuseţile locului, şi-au instalat corturile şi au rămas mai multe zile în sat.


Zalău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite