FOTO Splendoare de primăvară la Grădina Botanică Jibou. Mii de vizitatori, de Ziua Mondială a Cititului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Considerată unul dintre cele mai frumoase obiective turistice de acest gel din România, Grădina Botanică de la Jibou a fost luată cu asalt, duminică, de către vizitatori.

Peste 2.500 de persoane s-au bucurat, duminică, 22 aprilie, de peisajele spectaculoase pe care le oferă, în această perioadă, Grădina Botanică "Vasile Fati" Jibou, una dintre cele mai frumoase grădini de acest fel din ţară. Vizitatorii au luat cu asalt obiectivul, formând cozi la intrare, pentru a admira serele cu plante exotice, complexul acvaristic, explozia de culoare a florilor de primăvară, Grădina Japoneză, dar şi parcul zoo, cu păuni, lebede, mistreţi, căprioare.

Potrivit reprezentanţilor instituţiei, numărul celor care au trecut pragul Grădinii Botanice a fost cu aproape 40% la sută mai mare decât în săptămâna anterioară: "În această perioadă sunt înflorite cele aproape 35.000 de lalele, precum şi alte specii de primăvară, printre care narcisele sau panseluţele. În plus, duminică, pentru a marca într-un mod inedit Ziua Mondială a Cititului, vizitatorii au avut acces gratuit dacă prezentau la intrare o carte", ne-a declarat directorul Cosmin Sicora. Acesta susţine că în doar o zi a fost înregistraţi 1.800 de plătitori de bilete, cărora li s-au adăugat circa 700 de vizitatori care au intrat gratuit. "Prin acest eveniment ne-am propus să îi încurajăm pe oameni să citească în spaţii publice şi astfel să devină ambasadori ai lecturii", a mai spus Sicora.

Grădina Botanică de la Jibou a fost fondată în anul 1968, de către profesorul Vasile Fati, în cadrul liceului din localitate. În anul 1970, a devenit unitate independentă, fidelă aceleiaşi nobile misiuni pentru care a fost creată, de a fi bază didactică pentru învăţământul biologic şi instituţie de educaţie pentru publicul vizitator în spiritul dragostei şi respectului faţă de natură. Obiectivul se intinde pe 30 de hectare şi include un sector ornamental, grădina romană, rozarium, grădina japoneză, sector dendrologic, un complex de sere de 4.000 de metri pătraţi, acvarii cu peste 40 de specii şi varietăţi de peşti, galerie amazoniană cu cascade artificiale, plante tropicale şi specii de papagali, precum şi un parc zoologic cu cerbi, căprioare, porci mistreţi şi voliere cu păsări.
În curtea grădinii se află Castelul Wesselenyi, cea mai mare construcţie în stil baroc din ţară.

Vă mai recomandăm:

Demers pentru salvarea unor specii ameninţate cu dispariţia. Lacul cu nuferi de la 1 Mai va fi reconstituit la Grădina Botanică din Jibou

Şezătoare la Grădina Botanică. Participanţii vor învăţa tehnici de cusut flori pe portul popular

Zalău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite