Trei vasluieni admişi la Institutul Naţional al Magistraturii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
108 angajati ANAF au fost trimisi in judecata.

Institutul Naţional al Magistraturii (INM) a publicat rezultatele finale ale examenului de admitere din acest an, la care au participat 304 candidaţi din întreaga ţară. Din Vaslui, trei candidaţi au fost declaraţi admişi,din cei 6 participanţi.

Cea mai bună clasare dintre vasluieni a avut-o Marius Romaş, care, cu media 8,768, s-a clasat pe locul 4 în topul naţional. Ceilalţi doi admişi sunt Iulia Maria Cuciureanu (locul 59, media 8,315) şi Paul Tudor Grip (locul 149, media 7,930). Alţi trei vasluieni acceptaţi în concurs după etapa eliminatorie au fost respinşi la proba scrisă. Mai departe, candidaţii declaraţi admişi sunt obligaţi să depună la tribunale, respectiv la parchetele de pe lângă tribunalele în a căror circumscripţie domiciliază, în termen de zece zile de la data publicării rezultatelor finale ale concursului, mai multe documente pentru verificarea îndeplinirii condiţiei bunei reputaţii. Este vorba despre un CV care să cuprindă datele de identificare, datele de stare civilă, datele cu privire la studiile absolvite şi locurile de muncă anterioare; caracterizarea de la ultimul loc de muncă sau, după caz, de la unitatea de învăţământ absolvită, pentru candidaţii care nu au fost încadraţi în muncă (menţiuni privind existenţa ori inexistenţa unor eventuale sancţiuni disciplinare sau administrative).
De asemenea, trebuie să depună adeverinţe eliberate de primării şi/sau administraţiile financiare pe raza cărora se află domiciliile avute în ultimii trei ani, din care să rezulte, dacă este cazul: natura şi tipul contravenţiilor comise şi sancţiunile contravenţionale aplicate în această perioadă; declaraţia pe propria răspundere privind domiciliul avut în ultimii trei ani; orice alte înscrisuri pe care le consideră relevante pentru verificarea îndeplinirii condiţiei de bună reputaţie.
Examenul de admitere la INM a debutat la finele lunii august cu probele scrise, care au reprezentat prima etapă, cea eliminatorie. Cea de-a doua etapă a fost susţinerea interviului, între 26 septembrie şi 5 octombrie, şi a cuprins elaborarea în scris a unui analize cu privire la subiectul extras de candidat, susţinerea orală a acestuia şi analiza orală a unei speţe cu elemente de etică specifice profesiei.
În total, INM a scos la concurs 160 de locuri de auditori de justiţie, dintre care 80 pentru ocuparea funcţiei de judecător, iar 80 pentru cea de procuror.

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite