Medic confirmat cu COVID-19 după prima doză de vaccin. Au mai fost şi câteva asistente în situaţii similare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Primele semne de boală au fost puse de medic pe seama efectelor adverse FOTO Adevărul
Primele semne de boală au fost puse de medic pe seama efectelor adverse FOTO Adevărul

Un medic din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Vaslui a fost confirmat cu noul coronavirus la câteva zile după efectuarea vaccinului anti-COVID-19.

După administrarea vaccinului anti-COVID-19, la două zile, medicul a început să prezinte simptomatologie specifică infectării cu SARS-Cov-2, însă, iniţial, a considerat că sunt efecte secundare ale imunizării. 

Având în vedere că starea sa de sănătate a continuat să se înrăutăţească, s-a adresat colegilor infecţionişti. În urma testării, s-a confirmat că medicul este infectat cu virusul SARS-CoV-2. A fost internat în secţia Boli Infecţioase a Spitatului Judeţean de Urgenţă Vaslui timp de 12 zile, cu administrare de oxigen ca urmare a afectării plămânilor, dar fără a necesita spitalizare în ATI. 

Astăzi, 8 februarie, medicul a fost externat, starea sa de sănătate fiind ameliorată. În privinţa efectuării rapelului, urmează ca medicii infecţionişti să hotărască dacă şi când se va administra.

Potrivit reprezentanţilor Spitalului Judeţean de Urgenţă Vaslui, cazul medicului descoperit cu COVID-19 după vaccinare nu este unul singular. Au mai fost si asistente medicale în situaţii similare. Medicii infecţionişti au precizat că astfel de situaţii apar atunci când persoanele sunt deja infectate cu SARS-CoV-2 în momentul imunizării, fără a prezenta simptomatologie. 

Vă mai recomandăm să citiţi:

Ministerul Sănătăţii vrea amenzi de până la 20.000 de lei pentru medici, în cazul în care vaccinează anti-COVID persoane care nu sunt programate

Şcolile şi-au deschis porţile. În ce condiţii vor fi testaţi elevii

VasluiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite