Lotul Albiţa 3, în libertate: un poliţist de frontieră şi un vameş, ultimii inculpaţi eliberaţi din arest

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Vameşul Cortojan a fost arestat preventiv mai puţin de o lună
Vameşul Cortojan a fost arestat preventiv mai puţin de o lună

Tribunalul Vaslui a decis miercuri cerecetarea în libertate şi a ultimilor doi inculpaţi din dosarul lotul Albiţa 3, în care opt inculpaţi au fost trimişi în judecată pentru infracţiuni de crimă organizată şi contrabandă.

Judecătorii au decis revocarea măsurii arestării preventive luate faţă de poliţistul de frontieră Constantin Bârcă şi vameşul Nicolae Cortojan. Ultimul se afla după gratii de mai puţin de o lună,  fiind arestat pe 8 ianuarie, în timp ce poliţistul Bârcă a ajuns după gratii în luna decembrie 2014.
Tot astăzi, magistraţii Tribunalului Vaslui au decis revocarea măsurii arestului la domiciliu luată în urmă cu două săptămâni faţă de poliţistul Sorin Codăescu şi omul de afaceri Dan Costin. Aceştia fost fi judecaţi  sub control judiciar.  

Alături de cei patru au mai fost trimişi în judecată poliţistul de frontieră Lucian Dămăceanu, zis Zoro,  cercetat în stare de libertate pe tot parcursul urmăririi penale şi inculpaţii Victor Branici, Narcis Postea şi Oleg Antoci.

Cei opt inculpaţi au fost trimişi în judecată de procurorii DIICOT Vaslui, la începutul acestei săptămâni, sub acuzaţia de constituire de  grup infracţional organizat şi contrabandă.

Poliţiştii de frontieră sunt acuzaţi că l-au sprijinit pe omul de afaceri Dan Costin, care deţine un restaurant şi un bar în Vama Albiţa, să introducă ilegal ţigări din duty free, care erau ulterior comercializate fie în localurile deţinute de afaceristul huşean, fie prin intermediarii, inculpaţi la rândul lor în dosar.
În schimbul asisgurării protecţiei la controlul de frontieră, Dan Costin îşi punea la dispoziţie restaurantul pentru depozitarea şpăgilor primite de poliţiştii de frontieră. De teama camerelor de supraveghere, poliţiştii îi îndrumau pe cei care doreau să treaca mai uşor de controlul de frontieră, să lase "atenţiile" în restaurantul lui Costin.

Mai puteţi citi şi: 

EXCLUSIV Dimensiunea şpăgii la Albiţa: 4.000 de euro găsiţi în poşeta şefei pe "colectare". 17 vameşi arestaţi preventiv

VIDEO Zeci de mii de euro şi "alte valute" găsite în birourile şi maşinile vameşilor şi poliţiştilor de frontieră din Leuşeni şi Albiţa

Podul de şpăgi de peste Prut. Reţeta frăţească de împărţire a mitei între vameşii români şi cei basarabeni

FOTO Vameşii de la Albiţa cer înapoi şpaga confiscată de procurorii DNA

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite