Judeţul care de cinci luni nu are şef al Poliţiei. Blocajul fără precedent a fost provocat de un scandal

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Poliţia Română
FOTO Poliţia Română

Judeţul Vaslui se confruntă cu o situaţie fără precedent, încă de la sfârşitul lunii august 2020 una dintre instituţiile-cheie, Inspectoratul Judeţean de Poliţie, neavând inspector şef în funcţie. Un singur adjunct, şi acela cu delegaţie.

De cinci luni, poliţiştii din Vaslui au un inspector-şef doar doar pe hârtie, în fapt comanda instituţiei fiind asigurată de un adjunct (împuternicit şi el în funcţie în vara anului trecut). Inspectoratul General al Poliţiei Române anunţa anul trecut că începând cu 31 august 2020, la comanda IPJ Vaslui a fost împuternicit, prin ordin al ministrului Afacerilor Interne, comisarul-şef Ioan Marcu Tamaş, care la acea vreme era inspector-şef al IPJ Arad.

Detaşarea, despre care presa locală din Arad a scris că a survenit ca o pedeapsă pentru că comisarul-şef Tamaş a refuzat să se pensioneze sau să demisioneze, a fost urmată de refuzul acestuia de a veni la Vaslui.

Din ziua detaşării şi până în prezent, Tamaş nu a venit nici o zi IPJ Vaslui, intrând într-un concediu medical prelungit succesiv. În ciuda refuzului ofiţerului de a se prezenta la Vaslui, conducerea IGPR nu a găsit soluţii pentru ieşirea din această criză.

Schema de personal prevede la comanda IPJ Vaslui un inspector şef şi doi adjuncţi. În prezent, în echipa de conducere se află un singur adjunct, comisarul-şef Robert Donosă, după ce ocupantul celui de-al doilea post de adjunct, un alt ofiţer detaşat de la Vâlcea la Vaslui, s-a întors în judeţul natal. 

Fosta conducere a IPJ Vaslui, a fost „decapitată” vara trecută în urma unui scandal care l-a avut în centrul atenţiei pe inspectorul şef adjunct Petru Maximiuc. Acesta s-ar fi prezentat la serviciu, deşi trebuia să fie în izolare, soţia fiindu-i confirmată COVID-19. Ulterior, şi adjunctul Maximiuc a fost confirmat pozitiv, pe numele său fiind întocmit dosar penal.

„Adevărul” a solicitat un punct de vedere Inspectoratului General al Poliţiei Române despre situaţia de la IPJ Vaslui, însă, până la această oră nu s-a dat curs solicitării. 

Vă mai recomandăm:

Poliţia Română renunţă la „omerta”. Despescu: Nu fugim de responsabilitate. Nu s-a negociat aplicarea legii. Vasilescu: A fost o acţiune oficială cu rezultat bun

Reacţii dure după imaginile publicate de „Adevărul“ cu şefii din Poliţie şi Clanul Duduienilor: Slugărnicie! Să fie demişi!

Vaslui



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite