FOTO Lecţia de omenie a unor tineri din Bârlad: ajută familii nevoiaşe şi le cer oamenilor să facă la rândul lor o faptă bună pentru comunitate

0
Publicat:
Ultima actualizare:
O felicitare pentru o persoană dragă, un ajutor pentru sărmani FOTOGALERIE Sabina Ghiorghe
O felicitare pentru o persoană dragă, un ajutor pentru sărmani FOTOGALERIE Sabina Ghiorghe

Un grup de tineri voluntari din Bârlad şi-au propus să schimbe mentalităţi şi să dea o mână ade ajutor celor aflaţi în dificultate. Andrei Mihăilă, student la Teologie, şi alţi tineri idealişti ca şi el, îşi doresc ca prin gesturi caritabile să-i determine şi pe beneficari să întoarcă binele primit prin gesturi similare ori prin muncă în folosul comunităţii.

Adrian Mihăilă (23 de ani), absolvent de Sociologie, dornic să ajungă preot misionar, şi-a îngheţat anul III la Teologie pentru a-şi duce visul la capăt. A strâns în jurul lui câţiva voluntari care fac eforturi disperate pentru a ajuta comunitatea. Ar vrea să schimbe lumea, să nu mai vadă suferinţă şi boală, lucru pe care cred ei că ar putea să-l realizeze dacă oamenii ar fi uniţi şi fiecare ar face ceva în acest sens.

Andrei a pus bazele unei fundaţii în 2013, "Young For You", şi vrea să-i determine pe oameni ca prin gesturile simple şi umane pe care le face alături de voluntarii pe care i-a strâns în jurul lui să schimbe mentalităţi. Ideea după care se ghideză e simplă. Identifică persoane care sunt în dificultate şi le ajută prin intermediul sponsorilor şi al forţelor proprii. Fiecare beneficiar la rândul lui trebuie să facă o faptă bună. Dacă acesta nu poate, un alt membru al familiei, trebuie să facă un gest mărunt pentru comunitate.

“Lucrurile nu merg aşa cum mi-am dorit. Autorităţile locale şi judeţene nu vor să se implice. Ne izbim şi de refuzul oamenilor de a colabora într-un fel. Mă văd preot misionar, să lucrez în spirjinul oamenilor, să fac ceva pentru ei. Am indentificat în Bârlad şi comunele Ciocani şi Băcani peste 600 de familii aflate în dificultate. Nu-i putem ajuta pe toţi, nu putem ajuta nici măcar o mică parte dacă nu suntem sprijiniţi”, explică Adrian Mihăilă.

FOTO Voluntarii au făcut sute de mărţişoare şi felicitări pentru campania umanitară

andrei mihaila si voluntarii

Astăzi, de 8 martie, alături de voluntarii fundaţiei, au împărţit felicitări şi pachete cu alimente de bază unor familii nevoiaşe. S-au îndreptat, în special, către bătrâni singuri, care nu se pot îngriji ori au pensii mizere: 20 de familii. Campania a denumit-o "O zi mai frumoasă pentru un bătrân - o felicitare pentru o persoană dragă". Timp de mai multe luni au confecţionat felicitări şi mărţişoare pe care le-au oferit sponsorilor. Din puţinii bani adunaţi au luat alimente de bază  şi le-au împărţit săracilor.

Aristiţa Livoschi (80 ani) are o pensie de urmaş de 350 lei. Trăieşte în aceeaşi curte cu fiul ei, momentan şomer, şi de nora sa, pensionară pe caz de boală. Maria Bejan (32 ani), nora bătrânei, este pensionară de la 21 de ani, când s-a îmbolnăvit de Parkinson în urma unei bătăi crunte. Trăiesc într-o sărăcie lucie într-o mahala din Bârlad.

Fiecare dintre beneficiari are o poveste în spate. Pe unii i-a luat nevoia înainte, alţii nu au avut parte niciodată de viaţă mai bună.

Adrian Mihăilă a desfăşurat prima campanie umanitară în urmă cu mai bine de 5 ani, când era licean. Un coleg, Cătălin Micu, a fost diagnosticat cu leucemie şi nu avea bani de tratament. Andrei a reuşit să mobilizeze tot liceul, apoi să sensibilizeze întreg oraşul, cazul ajungând de notorietate naţională. A reuşit să strângă banii necesari tratamentului şi colegul său a fost salvat. În cadrul asociaţiei amintite a făcut mai multe campanii.

A început cu proiectul Info Adolescent în cadrul Liceului Teoretic "M. Eminescu" în scopul prevenirii abandonului şcolar. A continuat cu o campanie de 1 iunie 2014 în cadrul căreia 200 de prichindei s-au întâlnit cu Mini şi  Mickey Mouse, personaje de desen animat care le-au oferit dulciuri, baloane. Are în derulare mai multe proiecte europene prin care îşi doreşte să implice bisericile pentru a înfiinţa o cantină socială pentru copii şi bătrâni.

Citeşte şi:

FOTO Baciul Ionel, un ciobanul stabilit în Austria, le dă lecţii de omenie românilor: taie betoane şi se implică în campanii umanitare

FOTO Lecţie de bunătate de la câţiva elevi din Negreşti: vând la târguri mărţişoare şi genţi făcute de ei, ca ridice o casă pentru o mamă sărmană cu trei copii

Vaslui

Top articole

Partenerii noștri


Ultimele știri
Cele mai citite