Cum era să scape de pedeapsă o mamă bătăuşă din Vaslui. Copilul maltratat era lovit cu premergătorul în cap

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Copilul a fost găsit de poliţişti plin de vânătăi FOTO Adevărul
Copilul a fost găsit de poliţişti plin de vânătăi FOTO Adevărul

Judecătoria Huşi a pronunţat sentinţa în cazul femeii care în urmă cu aproape doi ani a fost filmată în timp ce îşi maltrata fiul. Scenele cu copiii care plângeau îngroziţi au fost filmate chiar de soţ, care la rândul său era victima agresiunilor partenerei.

Scenele de o brutalitate extremă, cu un puternic impact emoţional, au stârnit un val de indignare în rândul opiniei publice. Acuzată de săvârşirea infracţiunii de violenţă în familie, femeia în vârstă de 30 de ani a semnat cu procurorii un acord de recunoaştere a vinovăţiei. 

Astfel, procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Huşi i-au stabilit inculpatei drept pedeapsă o amendă penală în cuantum de 2.000 de lei, transformată în 200 de zile de închisoare în caz de neachitare. Acordul cu procurorii a fost validat zilele trecute de instanţa din Huşi.

Agresoarea a fost la un pas să scape fără nicio pedeapsă după ce în timpul anchetei, un funcţionar din cadrul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Vaslui, în calitate de reprezentant legal al minorului bătut de mamă a transmis anchetatorilor un documente prin care anunţa că minorul se împacă cu mama sa şi, pe cale de consecinţă, îşi retrage plângerea împotriva acesteia.

În urma episodului violent, băieţelul de 10 ani a fost preluat de DGASPC Vaslui şi dat în grija unul asistent personal. Directorul instituţiei de la acea vreme a delegat un funcţionar să reprezinte interesele legale ale minorului. 

Ulterior, conducerea DGASPC Vaslui a fost schimbată, iar noul director a anunţat autorităţile judiciare că nu îşi însuşeşte împăcarea cu mama agresoare. 

„Analizând dispoziţia directorului DGASPC Vaslui se constată că acesta nu a împuternicit-o în mod expres pe numita Burusc Otilia Iuliana pentru a se împăca cu inculpata pentru săvârşirea infracţiunii de violenţă în familie, astfel că în cauză nu operează cauza de împiedicare a punerii în mişcare a acţiunii penale prev. de art. 16 alin. (l) lit. g) teza a II-a C.proc.pen. De la data încheierii respectivului proces-verbal şi până în prezent directorul DGASPC Vaslui a fost schimbat, iar noul director a precizat că nu este de acord cu împăcarea”, se menţionează în acordul validat de judecătoria Huşi.

Originară din Republica Moldova, Tatiana s-a stabilit într-un sat din judeţul Vaslui, unde s-a şi căsătorit. Femeia avea un copil dintr-o relaţie anterioară (băiatul de 10 ani), iar cu bărbatul din judeţul Vaslui a mai făcut doi copii. 

Fire vulcanică, moldoveanca îşi agresa nu doar copilul mai mare, ci şi soţul. În februarie 2019, acesta a decis să o filmeze, imaginile apărute în spaţiul public fiind tulburătoare. Copilul este lovit cu o mătură, cu pumnii sau palmele în timp ce stă ghemuit pe un colţ de pat. La un moment dat, femeia se năpusteşte asupra băiatului pentru că nu ridică mai repede două ambalaje de la bomboane, căzute jos. În imagini se observă cum concubinul încearcă să o oprească pe femeie, în timp ce copiii plâng îngroziţi. Bărbatul nu are însă nicio şansă să o liniştească, dar nici nu apeleză după ajutor. 

Audiat de poliţişti, băiatul de 10 ani a povestit că fusese lovit un premergător în cap, iar în urma impactului s-a dezechilibrat şi s-a lovit cu ochiul de marginea patului. El a povestit că agresiunile mamei erau frecvente, pentru motive dintre cele mai banale. Ultima data a fost bătut pentru că nu găsea suzeta fratelui mai mic. Mama îl lovea cu diverse obiecte, chiar şi cu cureaua, în special la nivelul picioarelor. În faţa anchetatorilor, într-o primă fază, femeia a recunoscut parţial acuzaţiile, justificându-şi cu motive puerile actele de violenţă: că băieţelul sărea pe pat sau că a luat bani din casă să îşi cumpere bomboane de la magazin fără ştirea ei. 

Audiată de anchetatori, învăţătoarea băieţelului a precizat că l-a văzut de mai multe ori cu vânătăi pe corp, însă acesta preciza mereu că s-a lovit. 

În prezent, minorul se află în continuare în grija asistentului maternal. Potrivit informaţiilor comunicate de DGASPC instanţei, băiatul a început să reia legătura cu familia pe care o vizitează o dată la două săptămâni, ”relaţia dintre copil şi mamă a redevenit una firească”.

Vă mai recomandăm:

O femeie dispărută de acasă, de trei zile, a fost găsită moartă, într-o pădure din Dâmboviţa

Copilă abordată pe Facebook, sedusă şi forţată să se prostitueze. „Nu vei scăpa de mine toată viaţa“

VasluiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite