Gheorghe Căiniceanu, profesorul de matematică, prieten cu elevii lui

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Gheorghe Căiniceanu, profesorul de pe primul loc în topul dascălilor severineni
Gheorghe Căiniceanu, profesorul de pe primul loc în topul dascălilor severineni

Gheorghe Căiniceanu, doctor în ştiinţe matematice,  este profesor  de matematică, la Colegiul Naţional „Traian”, de 27 de ani, el este profesorul de pe primul loc în topul dascălilor cu care Severinul se mândreşte

S-a născut în comuna Iloviţa, judeţul Mehedinţi, şi în clasa a cincea, datorită profesorului de matematică, s-a hotărât să îmbrăţişeseze această meserie şi în special să aleagă această disciplină.

„După ce am început meseria de profesor, am lucrat în paralel în cercetare matematică şi în 2004 am reuşit să fac doctoratul ca să-mi împlinesc visul din copilărie de a face matematică de performanţă pentru sufletul meu şi meseria acesta de a încerca să înveţi pe alţii. Am fost un tip norocos, pentru că mă duc cu plăcere la ore, să mă întâlnesc cu copiii şi mă străduiesc să le fac lecţiile interesante şi să-i atrag spre disciplină”, a spus dascălul.

De zece ani este şeful catedrei de matematică în Colegiul  „Traian”, este preşedintele Asociaţiei Matematicienilor din Mehedinţi, membru în Consiliul Naţional al Societăţii de Matematică. Cadrul vorbeşte cu pasiune despre tinerii pe care i-a format, cei mai mulţi au ajuns doctori în matematică şi cu unii a rămas prieten.

„Am nouă foşti elevi care sunt doctori în matematică, marea satisfacţie este când foştii mei elevi îmi trimit mailuri din California, Canada, Germania, Franţa şi am avut plăcerea ca doi dintre foşti mei elevi să obţină doctoratul în matematică înaintea mea.

Acum o săptămână, Şerban Costea, care este matematician în Elveţia, mi-a scris şi mi-a dat un telefon, că a scris prima carte, am fost bucuros pracă am scri-o eu” , a mărturisit profesorul.

Gheoghe Căiniceanu vorbeşte cu respect şi mândrie despre şcoala în care s-a format ca elev şi profesor. „Intrarea la Colegiul Naţional „Traian”  a fost o mare şansă pentru mine, am întâlnit aici mari maeştri ai tablei şi cretei , când am venit tânăr profesor cu foarte multe cunoştiinţe teoretice şi multă poftă de muncă, dar meseria de profesor trebuie să o ai de la cine să o înveţi şi eu am găsit aici meseriaşi şi mi-am făcut ucenicia şi încet –încet am ajuns eu să fiu printre cei bătrâni”, a mărturisit Gheorghe Căiniceanu.

Dascălul a reuşit să aducă în Mehedinţi, Olimpiada Americană şi de când este la catedră încearcă să-i determine pe tineri să înveţe matematică, pe unii cât să le fie suficient în viaţă, pe alţii să descopere tainele ascunse ale disciplinei.

Am reuşit acum 11 ani să aduc Olimpiada Americana, este prima  dată când am obţinut de la americani, dreptul să facem olimpiada americană. În fiecare an, organizăm olimpiada americană de matematică, copiii sunt încântaţi pentru că pot învăţa şi limba engleză şi este şi un sistem grilă prin care se fac angajările în marile corporaţii”, a adăugat profesorul.

Tinerii pasionaţi şi talentaţi sunt îndrumaţi în viaţă spre o lume a cifrelor şi instinctul profesorului nu s-a înşelat niciodată. „Prima prioritate este să înveţe lumea cât are nevoie ,noi suntem însă căutători şi şelfuitori de diamante , ne place să credem că pe locul doi de activitate este depistăm tinerele talente”, a încheiat profesorul. Biografia dacălului este impresionată, dar cel mai important este faptul că îşi iubeşte şi respectă meseria şi acest lucru se observă în tinerii pe care îi formează ca oameni.

 

Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite