Sturioni pescuiţi ilegal din Dunăre, confiscaţi de la braconieri. Ce a făcut Poliţia de Frontieră cu peştii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sturioni pescuiţi ilegal foto: Garda de Coastă
Sturioni pescuiţi ilegal foto: Garda de Coastă

Poliţiştii de frontieră au depistat doi tulceni care transportau cu maşina, fără documente, 20 de sturioni pescuiţi ilegal din Dunăre.

Poliţiştii de frontieră tulceni au depistat doi bărbaţi care transportau fără documente legale 20 de sturioni. Peştii cântăreau peste 15 kilograme.

Evenimentul s-a petrecut joi, 11 octombrie, în jurul orei 10.00. Poliţiştii de frontieră au acţionat în baza unei informaţii şi au oprit pentru control, pe digul de protecţie al Dunării, un autoturism în care se aflau doi bărbaţi, în vârstă de 42, respectiv 31 ani, domiciliaţi pe raza judeţului Tulcea.

„În urma controlului, poliţiştii de frontieră au descoperit în autoturism 20 de sturioni, de dimensiuni mici, din specia cegă, în stare vie, având greutatea totală de 15 kilograme. Cei doi bărbaţi au declarat că au pescuit peştele în fluviul Dunărea şi intenţionau să-l comercializeze”, transmite Poliţia de Frontieră. 

Peştele a fost redat mediului natural în prezenţa unui reprezentant al Agenţiei Naţionale pentru Pescuit şi Acvacultură, a poliţiştilor de frontieră şi a persoanelor depistate.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de deţinerea, transportul sau comercializarea sturionilor capturaţi pe teritoriul României din habitatele piscicole naturale, precum şi a produselor şi subproduselor obţinute din aceştia, fără respectarea prevederilor legale în vigoare.

Vă recomandăm şi: 

Povestea medaliatului olimpic care se antrenează fără pistă şi cu obstacole improvizate. „Am început să alerg din joacă”

Intervenţie în miez de noapte pe lacul Razelm. Un caiacist a fost în pericol de înec

Tulcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite