Asociaţia „Dunărea de Jos“, mai aproape de realitate. Podul peste Dunăre şi drumul expres între Moldova şi litoral sunt principalele priorităţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Campanie prin car se cere realizarea podului FOTO Facebook
Campanie prin car se cere realizarea podului FOTO Facebook

Astăzi, în cadrul şedinţei extraordinare a legislativului judeţean, aleşii prezenţi în sala Mihail Kogălniceanu din Tulcea (24 de consilieri) au votat în unanimitate asocierea judeţului Tulcea prin Consiliul Judeţean Tulcea în vederea constituirii Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară Brăila-Galaţi-Tulcea „Dunărea de Jos“.

Cele trei judeţe doresc să se unească pentru a solicita, împreună, fonduri pentru mai multe proiecte de interes naţional. Cele mai importante sunt, după cum a precizat preşedintele Consiliului Judeţean Tuilcea, horia Teodorescu, podul peste Dunare (o promisiune electorală care de două decenii a rămas la nivel de discuţie) şi drumul expres care să lege judeţele din Moldova de litoral.

La o luna de când oficialii celor trei judeţe au trecut prin Tulcea, Galaţi şi Brăila anunţând uniunea (mini-regionalizarea), asociaţia pare să se apropie din ce în ce mai mult de realitate.

În ultima perioadă, autorităţile din cele trei judeţe s-au blocat la condiţiile de participare la această asociatie.

După cum a precizat recent preşedintele Horia Teodorescu, cei de la Consiliul Judeţean Tulcea ar fi dorit ca din asociaţie să facă parte mai multe comune. Nu s-a putut, astfel că judeţul va rămâne cu oraşul Măcin în asociaţie, urmând ca, mai apoi, prin acte adiţionale, să fie incluse şi localităţile din mediul rural de la graniţa cu Galaţi - Brăila.

Mai citiţi şi:

Acum se scrie istoria regiunii: Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară Brăila- Galaţi- Tulcea "Dunărea de Jos" a devenit realitate la Brăila

Întâlnire istorică între autorităţile din Brăila, Galaţi, Tulcea şi premierul Victor Ponta. Patru proiecte au fost prezentate!

Tulcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite