1 Mai în Delta Dunării: delicatese în farfurie şi plimbări în colţul de Rai. Care sunt preţurile de cazare la pensiuni şi hoteluri
0
Turiştii care vor petrece 1 Mai în Delta Dunării sunt aşteptaţi cu poveşti pescăreşti la foc de tabără, cu plimbări în ţinutul sălbatic, printre nuferi şi păsări, şi cu delicatese în farfurie.
Turiştii care doresc confort pot alege să se cazeze la unul dintre hotelurile de pe teritoriul Rezervaţiei Bosferei Delta Dunării. Spre exemplu, la Hotelul Sunrise, din Crişan, oferta în perioada 28 aprilie – 1 mai este de 495 de lei pentru trei nopţi de persoană. Oferta include şi mic dejun, un prânz pescăresc tradiţional, acces la centrul de agrement şi la cele două piscine exterioare. Pachetul nu include excursia la Pădurea Letea, care costă 20 de lei de persoană, şi nici taxa de acces în rezervaţie, în valoare de 5 lei pe zi.
Pensiunile vin şi ele cu oferte de 1 Mai. Preţurile variază între 1.400 lei de persoană la pensiunea Filippo de două stele şi 1.750 de lei la Pensiunea Eden de patru stele. Preţul include cele trei mese, excursii, transfer cu barca Tucea – Mila 23 şi retur, taxele de vizitare a Deltei Dunării.
Organizatorii, aflăm de pe site-ul descoperadeltadunarii.ro, au pregătit turiştilor excursii în fiecare zi. Primul traseu cuprinde Canal 36, Gârla Sireasa, Gârla Şontea, Canalul Olguţa, Dunărea Veche - Sat Mila 23. A doua zi, va fi vizitată Pădurea Letea, iar o altă excursie va avea loc la Sulina şi alta la Sfântu Gheorghe.
Ghid în lumea apelor
La Sfântu Gheorghe, costul unei mini-vacanţe într-o pensiune variază între 90 şi 120 de lei, iar la localnici o noapte de cazare este de 90 de lei cu masă inclusă.
Localnicul Eduard Acsente este ghid pentru turiştii care vor să descopere sălbăticia şi frumuseţea zonei. O excursie la insula Sahalin costă între 65 – 80 de lei de persoană, iar în pădurea Caraorman tariful este de 100 de lei de persoană. O excursie scurtă durează trei ore, iar cea lungă şase-şapte ore“, spune el. Pe perioada excursiei, plimbarea este condimentat cu legende ae zonei, cu poveşti pescăreşti.
Ghidul spune că în zonă au început să vină din ce în ce mai mulţi turişti străini. „Am deja trei weekend-uri ocupate în luna mai. Străinii, în marea lor majoritate elveţieni şi nemţi, vor să ştie cum trăiesc localnicii, cum prepară hrana de fiecare zi, cum îşi ascut sculele de pescuit şi cum femeile folosesc războiul de ţesut“, spune Eduard Acsente.
„În această perioadă, delta are cel mai mult de oferit celui care o vizitează. Este perioada în care păsările îşi fac cuiburile şi depun ouă, vegetaţia este proaspătă, iar apele sunt limpezi“, spune Daniel Iluşcă, preşedintele Asociaţiei Patronale Delta Dunării. El spune că partea gastronomică va fi completată, în vacanţa de 1 Mai, cu vizitarea traseelor turistice.
Vă mai recomandăm:
Incursiune pe Insula K din Marea Neagră. Cel mai nou pământ al României
Jurnal de vacanţă. Drum iniţiatic spre izvoarele poporului român, prin sudul Dobrogei