VIDEO Cele mai recente imagini de pe singurul tronson de autostradă care poate fi inaugurat în acest an

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Porţiune din autostrada Lugoj - Deva FOTO forum.peundemerg.ro
Porţiune din autostrada Lugoj - Deva FOTO forum.peundemerg.ro

Singura porţiune de autostradă care poate fi inaugurată în acest an este tronsonul doi al autostrăzii Lugoj –  Deva, care face legătura între Traian Vuia şi Margina. Chiar dacă vorbim de un tronson de doar 15 km, deschiderea acestei autostrăzi ar salva ruşinea CNADNR, care nu a inaugurat în acest an niciun km de autostradă. Asociaţia Pro Infrastructura a făcut publice ultimele imagini cu lotul doi al autostrăzii Lugoj – Deva.

„Deschiderea celor 15 km din lotul 2 al autostrăzii A1 Lugoj-Deva este tehnic posibilă si ar fi probabil singura cale de a evita un ruşinos bilanţ de 0 km noi de autostradă în anul 2016. Autorităţile implicate în proiect trebuie să se asigure din timp că acest lucru va fi posibil şi din punct de vedere birocratic, având în vedere că după nodul Margina vor râmăne încă lucrări de executat (min 00:00-01:40), dar care nu ar afecta traficul auto. Segmentul de autostradă Margina-Traian Vuia s-ar adăuga celor 146 km deschişi deja între localitatea Traian Vuia şi vama Nădlac”, arată reprezentanţii Pro Infrastructura pe pagina de Facebook a Asociaţiei, unde a fost postate şi imaginile cu lotul doi al autostrăzii Lugoj – Deva.

Chiar dacă reprezentanţii Asociaţiei Pro Infrastructura susţin că, tehnic, autostrada Lugoj – Deva lot 2 poate fi deschisă până la sfârşitul anului, potrivit unui comunicat al CNADNR din urmă cu o săptămână, stadiul fizic al lucrărilor pe acest tronson de autostradă este de 50 la sută. Asfel, constructorul va avea de finalizat o bună parte din lucrare în condiţii meteo care nu se anunţă deloc prielnice pentru construcţii. 

„Anul acesta am reuşit să obţinem aurorizaţiile de construire şi, acum, pasajele sunt construite în proporţie de aproximativ 70%. Aşa după cum ne-am propus, anul viitor în luna iunie, ar trebui să fie finalizate. Conform ritmului de lucru asumat de către antreprenori, cele trei loturi vor putea fi puse în circulaţie treptat, astfel încât la sfârşitul anului viitor să se circule pe întreg tronsonul autostrăzii Lugoj - Deva. În ceea ce priveşte secţiunea cu tunele de pe lotul 2, până la finele acestui an va fi demarată procedura de achiziţie publică”, a anunţat directorul general al CNADNR, în urmă cu o săptămână, după vizita pe şantier. 

Timişoara



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite