Secretul unui kebab sănătos, importat de un român de la un turc: „Nu are maioneză şi cartofi prăjiţi“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Un kebab sau o shaorma sănătoase nu conţin maioneză şi cartofi prăjiţi FOTO Benu Marinescu
Un kebab sau o shaorma sănătoase nu conţin maioneză şi cartofi prăjiţi FOTO Benu Marinescu

Un tânăr de 24 de ani din Timiş şi-a deschis, recent, o afacere prin care livrează la domiciliu sau la birou shaorma şi kebab. Tânărul antreprenor mizează pe faptul că shaorma pe care o produce el este mai sănătoasă decât cea clasică, pentru că nu are două ingrediente „criminale“: sos de maioneză şi cartofi prăjiţi.

„O shaorma cu de toate“ a intrat în vocabularul urban datorită preferinţei românilor de a se înfrupta din mâncarea care conţine carne, cartofi prăjiţi, sos de maioneză şi legume, în special varză. Mizând pe tendinţa oamenilor de a căuta să mănânce sănătos, Benu Marinescu, un tânăr de 24 de ani din Lugoj, şi-a deschis o mică afacere prin care livrează la domiciliu shaorma şi kebab. Marea diferenţă dintre shaorma pe care o produce Benu şi shaorma clasică este aceea că reţetele sale, procurate de la un turc din Germania, nu conţin maioneză şi cartofi prăjiţi în combinaţie cu carne.

„Pentru o shaorma sau un kebab sănătoase, în primul rând nu se foloseşte sos de maioneză. Se foloseşte iaurt cu pătrunjel, iar lipia se coace pe plită. De asemenea, folosesc o varietate de legume (varză albă, varză roşie, morcovi) care în combinaţie cu carnea nu te fac să te simţi umflat. Cartofii prăjiţi sunt carbohidraţi, iar carnea e proteină. Niciodată carbohidraţii nu se combină cu proteinele la aceeaşi masă. Eu am pus carnea în combinaţie cu legume, care se împacă foarte bine, iar pâinea sau lipia nu sunt în cantităţi mari”, a explicat tânărul.

Daniel Zah, un tânăr profesor din Timişoara, este dovada vie a efectelor devastatoare pe care le are mâncarea de tip fast-food asupra organismului. Într-un interviu pentru „Adevărul”, Daniel Zah a povestit cum a ajuns să cântărească la puţin peste 20 de ani 150 de kilograme mâncând în special de la fast-food. „Pur şi simplu mă umflam”, a spus tânărul, care a subliniat că ingredientele din shaorma sunt foarte nesănătoase pentru organism datorită modului în care sunt combinate. După ce a ajuns la 150 de kilograme, Daniel Zah a slăbit 65 de kg fără vreo reţetă minune. Întreaga poveste o puteţi citi AICI

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite