Risipă de indicatoare rutiere şi semafoare la Timişoara: “Circulaţia infernală se datorează proastei semaforizări”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Timişoara a fost împânzită de semne de circulaţie
Timişoara a fost împânzită de semne de circulaţie

Reprezentanţii PDL Timiş atrag atenţia asupra unei afaceri pe care Consiliul Local o are semnată cu firma Rosign, care se ocupă de montarea indicatoarelor rutiere şi semafoarelor din Timişoara

Rosign are contract semnat cu Primăria Timişoara încă din 2001, aceasta fiinde cea mai veche afacere a Consiliului Local, care se întinde până în anul 2015.

În urma semnalelor legate de risipa din bugetul local, primarul Nicolae Robu a cerut o anchetă în cazul Rosign, însă cei de la PDL se îndoiesc de aceast control.

“Timişoara a devenit cel mai semnalizat şi semaforizat oraş din ţară. Interesant este că după semnalările noastre, domnul primar a demarat un control la primărie, însă preşedintele Comisiei de circulaţie este chiar primarul. Este preşedintele comisiei care legitimizează şi face comenzi acelei ferme private. Până la urmă cine pe cine controlează?

Interesant este că în Comisia de circulaţie sunt incluşi şi doi membri ai celor care conduc afacerea”, a declarat consilierul local Simion Moşiu.

Altfel spus, cei doi membri ai comisiei fac comenzi firmei pentru care lucrează. Curtea de conturi a făcut o anchetă în 2011, arătând că acest contract aduce consiliului local o pagubă estimată la peste un milion de euro pe an, fără a fi calculate foloasele nerealizate.

“S-a solicitat şi începerea urmăririi penale împotriva celor care au săvârşit faptele. Municipalitatea pierde anual un milion de euro şi nu câştigă nimic. Soluţia ar fi ca această firmă să nu mai primească de lucru, mai ales că s-a făcut risipă de semnalizări şi de semafoare. S-au montat indicatoare rutiere foarte multe şi inutile. Munca poate fi preluată foarte uşor de cei de la SC Drumuri Muncipale”, a mai spus consilierul PDL.

Simion Moşiu susţine că în 2012, Curtea de conturi a judeţului Timis a mai făcut un control, după ce a observat că problemele se menţin, iar montarea indicatoarelor, bornelor, calmatoarelor continuau să se facă fără să fie înregistrat în facturi ca obiecte, ci doar valorile.

“Primăria a plătit borne şi indicatoare fără număr, în facturi erau trecute doar ca valoare, ceea ce în contabilitate este  foarte grav. S-a dispus inventarierea bunurilor, a materialelor de semnalizare, a stâlpişorilor verzi, pentru a le înregistra. Nimeni nu ştie câte sunt în oraş”, a mai declarant Simion Moşiu.

Trafic infernal din cauza proastei semaforizări

Primăria Timişoara a solicitat un ajutor unei comisii de circulaţie din Nothingam, iar specilaliştii englezi au ajuns la concluzia că traficul infernal din Timişoara se datorează proastei semaforizări.

“Răspunsul de la Direcţiei de Dezvoltare a venit promt: Să nu ne dea lecţii englezii! Ei se pricep la traficul din Anglia, noi ne pricepem la cea din România. Noi nu putem să primim lecţii de la nimeni, nici de la englezi, care de 168 de ani au metrou. Noi ne pricepem la toate. În interes privat suntem minunaţi”, a mai declarat Moşiu.

Acesta susţine că pe lângă inutilitatea stâlpişorilor care separă drumurile, acestea împiedică ambulanţele să le depăşească, toamna şi iarna se adună noroi, iar vara praf, iar utilajele de deszăpezire nu pot acţiona în acele locuri.

“Comisia de circulaţie nu dă justificare, nu răspunde decât de a colecta obligaţiile din campania electorală. Au trecut opt luni de când avem un nou primar. Îl întrebăm ce măsuri s-au luat după răspunsul celor de la Curtea de conturi? Care este valoarea contractelor încredinţate acestor firme private? Se pare că aceste concluzii ale Curţii de conturi nu conteaza”, a încheiat Simion Moşiu.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite