Puştanii din Timişoara care au uimit juriul European Capital of Culture, cu câteva zile înainte de marele anunţ
0Cu câteva zile înainte să fie anunţat numele oraşului care va fi capitală europeană a culturii în 2021, juriul European Capital of Culture (ECoC) a avut parte de o surpriză plăcută la Timişoara.
Juriul European Capital of Culture, alcătuită din patru persoane, s-a aflat la Timişoara cu câteva zile înainte să se anunţe oficial numele oraşlui din România care urmează să fie capitală culturală europenă în 2021.
Oaspeţii se aflau la Bastionul Therezia atunci când în curtea bastionului era programat un concert cu formaţia timişoreană Peregrinii, o trupă de world music, care are în repertoriu muzica diferitelor culturi din Banat.
Auzind ce se întâmplă afară, oaspeţii au coborât şi au urmărit spectaclul „Frăţia corbilor-turnirul continuă” organizat de Muzeul Banatului. Au putut vedea un spectacol de muzică, dans, teatru medieval şi reenactment istoric al puştanilor de la Peregrinii şi grupul de reconstituire istorică Hrafnabroethr.
„Ne bucurăm dacă am putut şi noi să contibuim la decizia juriului, dar în primul rând generaţiei de azi pentru acest succes al oraşului nostru. Promitem să fim pregătiţi în 2021”, spun tinerii de la Peregrinii.
Formaţia este alcătuită din tineri multiinstrumentişti şi dansatori din Timişoara cu vârste cuprinse între 14 şi 18 ani.
După desemnarea Timişoarei ca şi capitală culturală europeană, cei de la Peregrinii au postat pe canalul Youtube o „Declaraţie de iubire” pentru oraşul lor.
Mica poveste prezentată de filmul realizat de Peregrinii ne poartă prin Timişoara de azi, care moşteneşte atât de mult de la cea de ieri. Muzicienii joacă rolurile unor călători în timp, care vin din zbuciumatul an al bătăliei pentru Timişoara, 1716.
Citeşte şi:
Un cântec uitat din vremurile de demult ale Timişoarei a fost salvat şi reconstituit VIDEO
Copiii care cântă muzica Timişoarei de altădată. Cine sunt puştanii-minune din trupa Peregrinii
VIDEO Primul videoclip al copiilor de la Peregrinii, filmat pe şantierul arheologic din Piaţa Sf.Gheorghe
EXCLUSIV VIDEO Vechiul imn al Banatului este actual imn al Marii Britanii