Noua clinica de Balneologie din Timișoara crește de la o zi la alta. Fondurile europene fac minuni
0Lucrările la noul corp al Clinicii de Balneologie din Timișoara au avansat semnificativ. Structura a fost finalizată și peste iarnă se va lucra la interior. Investiția se face din fonduri europene.

Șantierul de la noua Clinică de Balneologie din Timișoara merge fără cusur - spun responsabilii, lucrările la clădirea care se ridică în zona Parcului Copiilor avansând destul de mult în ultimul timp.
În 2021 a fost finalizată demolarea corpului vechi de clădire, iar în iarna acestui an au început lucrările pentru turnarea fundaţiei pentru noua şi moderna clinică Balneo din Timişoara, care va fi racordată la reţeaua de alimentare cu apă termală şi care să ofere tratamente de recuperare medicală de calitate.
Proiectul de reabilitare vizează Corpul B, construit în anii 1960, care va fi destinat activităţilor de ambulatoriu, având o suprafaţă construită de 1.560 metri pătraţi.

Structura e gata și exterioarele sunt pregătite pentru izolarea termică. Au fost instalate lifturile și se va putea lucra pe perioada iernii în interior, a anunțat primarul Dominic Fritz.
„În februarie anul acesta am început fundația noii clădiri și proiectul se va finaliza peste un an. În cadrul aceleași investiții reabilităm și vechea clădire a Balneo. Viitorul complex va deservi întreaga regiune. Este o investiție de 24 de milioane de lei, din fonduri europene. Construim infrastructură pentru sănătatea timișorenilor”, a scris Dominic Fritz pe pagina sa de Facebook.

Înainte de proiectul de reabilitare, Clinica de Recuperare Medicină Fizică şi Balneologie de pe strada Loga din era într-un grad avansat de degradare.
Funcționa într-o clădire veche, iar dotările clinicii erau vechi de zeci de ani.
Investiţii nu s-au mai putut face deoarece clădirea se afla în proces de retrocedare.

Cele două bazine cu apă termală nu au mai funcționat, după ce ţeava de apă termală s-a defectat şi a fost sistată alimentarea.
Într-un final, Primăria Timișoara a avut câștig de cauză în instanță, clădirea rămânând în patrimoniul municipalității.