Maria Grapini sugerează Comisiei Europene să ancheteze OMS, pentru efectele proastei gestionări a pandemiei
0Europarlamentarul umanist Maria Grapini a adresat mai multe întrebări scrise Comisiei Europene privind informările şi recomandările făcute de Organizaţia Mondială a Sănătăţii, în contextul pandemiei.
Maria Grapini întreabă dacă OMS mai poate răspunde nevoilor de informare ale statelor UE şi dacă acestea se mai pot baza pe recomandările specialiştilor acestei instituţii.
Concret, întrebările europarlamentarului Grapini au vizat activitatea, „subiectivismul acţiunilor din ultimii ani şi greşelile invocate de specialişti, în combaterea pandemiei SARS-COV-2”, finanţarea şi veridicitatea informaţiilor furnizate de Organizaţia Mondială a Sănătăţii.
Maria Grapini cere Comisiei Europene să-şi prezinte punctul de vedere, în contextul în care o organizaţie mondială de anvergura OMS, "finanţată în proporţie de 80% de firme private, mai poate răspunde nevoii de informare a statelor membre ale UE, pe un domeniu crucial, domeniul sănătăţii".
Potrivit europarlamentarului Grapini, efectele proastei gestionări a pandemiei au adus şi efecte majore asupra economiei statelor membre, lucru care va duce la înrăutăţirea calităţii vieţii şi scăderea puterii economice a Pieţei Unice.
În aceste condiţii, europarlamentarul din Timişoara a adresat Comisiei Europene următoarele întrebări scrise:
"Având în vedere dezvăluirile făcute de televiziunea naţională de ştiri din Italia, de informaţiile făcute public de foşti membri ai OMS din statele membre ale UE şi din SUA, faţă de activitatea acestei organizaţii, finanţată în mare măsură de firme private, consideraţi că este necesar să vă autosesizaţi şi să demaraţi o anchetă privind veridicitatea informaţiilor furnizate de OMS?".
"Credeţi că o organizaţie mondială care a ajuns să fie finanţată, în proporţie de circa 80%, de firme private, poate să răspundă nevoilor de informare ale statelor membre? Şi, mai ales, pot statele membre să se bazeze pe recomandările acestei organizaţii, mai ales când este vorba de sănătatea cetăţenilor?"
"Ce are de gând să facă Comisia în raport cu OMS după toate informaţiile legate de subiectivismul acţiunilor din ultimii ani, de greşelile invocate de specialişti în abordarea pandemiei SARS-CoV-2 (COVID-19)?".