Invenţia salvatoare de vieţi, la Timişoara

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Instalatorul Temi Rădulescu vrea să-şi breveteze creaţia premiată. Foto: Sebastian Tătaru
Instalatorul Temi Rădulescu vrea să-şi breveteze creaţia premiată. Foto: Sebastian Tătaru

După ce a câştigat medalia de aur cu invenţia sa în Bucureşti, Rădulescu vrea să breveteze aparatul.

Remi Rădulescu, timişoreanul care a inventat un dispozitiv care detectează gazul nociv dintr-o încăpere şi îl evacuează, a câştigat medalia de aur la Salonul Naţional de Invenţii, Cercetare Ştiinţifică şi Tehnologii Noi „Inventika” din Bucureşti.

În plus, bărbatul a obţinut premiul special din partea Agenţiei de Stat pentru Protecţia Proprietăţii Individuale din Republica Moldova. Bărbatul a concurat cu zeci de participanţi din toate colţurile lumii şi a reuşit să uimească juriul cu invenţia sa. Având în vedere că aparatul a mai fost premiat cu medalia de argint la Salonul de Invenţii de la Geneva, Remi Rădulescu este determinat să îşi breveteze invenţia, care va putea preveni o serie de accidente din ţară.

Detectorul va salva vieţi în România

Timişoreanul spune că e determinat să îşi breveteze invenţia în ţară. „Am lucrat timp de şase luni la aparat, iar brevetarea va mai dura cam doi ani. Nu vreau să mă adresez străinilor, vreau să implementez invenţia mea aici, în România”, a explicat el. Ba mai mult, Rădulescu spune că este în căutare de producător şi ştie exact ce are de făcut. „Eu folosesc deja dispozitivul în cadrul firmei mele. Oricum, invenţia este înregistrată la OSIM, deci nu mai poate fi furată. A fost publicată şi în monitorul oficial. Am nevoie de un producător, care să o pună în funcţiune. Prototipul a fost cel mai greu de realizat. Mai departe este mai uşor, chiar dacă durează un pic mai mult”, a adăugat inventatorul.
Dispozitivul inventat de timişorean este conceput, practic, pentru salvarea vieţilor şi poate fi utilizat în mine, bucătării, peşteri sau laboratoare. Aparatul este capabil să detecteze gazele nocive dintr-o încăpere printr-un semnal luminos, iar mai apoi chiar să le şi evacueze. Remi Rădulescu spune că a fost inspirat de propriile nevoi, când s-a pus să conceapă dispozitivul. „Aveam nevoie de aşa ceva la firma mea, pentru siguranţa mea şi a angajaţilor mei. Am lucrat şase luni şi m-au ajutat copiii mei”, a explicat Rădulescu. Aparatul care detectează şi elimină gazele nocive nu este prima invenţie a timişoreanului. Acesta a mai construit un concentrator parabolic, o baterie solară şi un captator solar.

Acum şase luni, invenţia lui Rădulescu a fost premiată la Salonul de Invenţii de la Geneva, de unde timişoreanul s-a întors cu medalia de argint.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite