FOTO Un artist brazilian "renovează" clădirea istorică în care se află sediul PP-DD Timişoara

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Artistul din Brazilia lucrează la faţa clădirii de pe Alecsandri FOTO Ştefan Both
Artistul din Brazilia lucrează la faţa clădirii de pe Alecsandri FOTO Ştefan Both

În cadrul celei de a treia ediţii a Festivalului Street Art 2013, artiştii realizează lucrări de mari dimensiuni pe clădirile din Timişoara

Artiştii care participă la Festivalul Internaţional Street Art 2013 au primit un nou perete în zona centrală a Timişoarei. Este vorba de o clădirea istorică de pe strada Vasile Alecsandri, care face legătura dintre Piaţa Unirii şi Piaţa Libertăţii.

Mai exact, este  imobilul în care se află sediul PP-DD din Timişoara.

Are una din cele mai distruse faţade de clădire istorică din zona Cetate. Tocmai de accea, pentru că nu are cine să o repare, Primăria Timişoara a oferit-o artiştilor de la Street Art.

“Este o clădire fumoasă, dar din câte s-a putut vedea faţada este foarte afectată. Am decis să o înfrumuseţăm cu graffity. Efectiv există bucăţi de zid lipsă, care oferea o imagine dezolantă. Eu folosesc vopsele de diverse culoruri pentru a umple aceste goluri. Cu siguranţă va arăta mai bine şi mai scpectaculos această clădire”, a declarat Andre, un artist care a venit tocmai din Brazilia pentru a desena pe o clădire din Timişoara.

Festivalul Street Art este organizat de Facultatea de Arte Timişoara împreună cu Fundaţia EnduRoMania şi cu sprijinul Primăriei Timişoara, cu scopul de a invoca importanţa artei stradale în capitala Banatului. Prin acest eveniment, Timişoara a trecut pe un loc fruntaş în ţară din punctul de vedere al artei stradale şi al participării internaţionale.

Modelul dezvoltările a festivalului este similar cu evenimente care s-au derulat cu succes în mai multe metropole ale lumii, ca de exemplu Philadelphia, Miami, Berlin, New York, Sao Paolo. Un exemplu pozitiv pe care-l urmăresc de aproape organizatorii este cel al oraşului polonez Katowice, care este asemănător ca structură economică şi ca mărime cu Timişoara.

Citiţi şi:

Artistul croat de Cartea Recordurilor a terminat de desenat MIG-urile în 3D pe strada pietonală Mărăşeşti


INEDIT Timişoara colorată de artişti cu graffiti GALERIE FOTO
 

Primarul Timişoarei a descoperit un crater imens pe strada Alba Iulia GALERIE FOTO

TimişoaraPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite