FOTO Ştrandurile timişorene sunt băgate la apă de cele din Ungaria
0
Sezonul estival se deschide la Timişoara cu doar câteva ştranduri, care nu aduc nimic nou faţă de anii trecuţi. Băile termale şi aquaparcurile din Ungaria vin cu oferte bogate pentru români
Patronii de ştranduri din Timişoara s-au grăbit să “îngraşe porcul în ultima zi”. Astăzi, în toate ştrandurile care îşi vor deschide porţile de 1 mai s-a lucrat de zori. Unii vor continua lucrările şi după deschidere, alţii pur şi simplu au amânat să startul sezonului. De altfel, sezonul estival 2013 din Timişoara începe cu o ofertă slabă, locuitorii oraşului neavând prea multe oferte la dispoziţie.
Ştrandul Heaven se va deschide de la ora 10, iar intrarea pentru adulţi costă 10 lei, în timp ce pentru copii este cinci lei. Şezlongurile vor fi gratis. Ştrandul de lângă stadionul “Dan Păltinişanu” oferă un bazin mare, care are şi un bar, unul mai mic, dedicat adolescenţilor şi unul pentru copii.

Disperare la Termal ZHH
Mare supărare la ştrandul Termal ZHH, care va avea de suferit din cauza lucrărilor de pasajul Michelangelo. Astfel, intrarea principală în ştrand este blocată, pentru că au început deja săpăturile pe bulevardul Coposu.
“Este o bătaie de joc. Puteau măcar să ne anunţe şi pe noi. Pur şi simplu ne-am trezit că drumul blocat. Am făcut investiţii mari pentru acest sezon. Dar asta este, se pare că în România nu are rost să investeşti. Mulţi nici nu vor şti că există un ştrand aici. Nu poţi să cobori nici de pe pod. Se va poate intra doar dintr-o singură parte, de pe malul Begăi. Dar nu poţi veni la ştrand cu maşina, ci doar cu bicileta”, a declarat Husam Hajar, patronul ştrandului Termal ZHH.

Preţurile au rămas cele de anul trecut: 10 lei pentru adulţi, cinci lei pentru copii, iar şezlongul costă tot cinci lei.
Se deschid la No Name şi Sun Beach
De 1 mai se va deschide şi ştrandul No Name, care oferă un singur bazin. Porţile se deschis la ora 10.00, iar de atmosfera de pe baza de agrement se va ocupa DJ-ul clubului. Şi la acest ştrand s-a luat în ultima clipă decizia să fie deschis şi bazinul, pentru că lucările de amenajare a ştrandului sunt încă în toi.

Tot astăzi se va deschide şi ştrandul Sun Beach aflat în spatele terenurilor de tenis de pe Calea Buziaşului. Spaţiul are două piscine, una pentru copii şi un jacuzzi imens în aer liber situat în mijlocul resortului. Tarifele de intrare sunt în funcţie de loc: paturile costă 29 lei, iar şezlongurile 24 lei.
UMT rămâne închis
Ştrandul UMT nu se deschide decât pe data de 10 mai. Deocamdată se fac încă lucrări. În această vară, aici se va deschide şi noua zonă dedicată familiilor: cu o piscină pentru copii, cu tobogane, şi o piscină pentru adulţi. Pe ştrand se mai află şi cele trei bazine vechi, cu apă termală. O dată cu deschiderea ştrandului exterior, SPA Termalium se va închide, serviciile fiind mutate afară.

Ofertă bogată în Ungaria
La ştrandul Hagymatikum de la Mako, vizitatorii vor avea surpriza ca în acestă lună să aibă parte de reduceri de 30 la sută (doar pentru cei din judeţele învecinate, printre care şi Timişul), în timp ce pentru localnici, vor exista reduceri de 50 la sută. Datorită vremii foarte frumoase, ştandul exterior de la Mako a fost deschis încă din week-endul trecut.
Pentru români, ştrandul de la Mako a fost un loc preferat, ţinând cont că au fost zile în care 80 la sută dintre cei care se aflau la baie proveneau din zona Banatului.
Şi pentru 1 mai sunt organizate diferite evenimente distractive. Petrecerea pentru deschiderea oficială a sezonului estival va avea loc în week-endul din 4-5 mai, când pe ştrand se organizează un Gril Party Internaţional, o prezentare de haine populare româneşti, cât şi dansuri populare româneşti. Ştrandul va fi deschis şi noaptea, când va avea loc şi o discotecă în aer liber.

Preţul biletelor diferă în funcţie de serviciile oferite şi începe de la 20 de lei.
Distracţie la Gyula, Szeged sau Hajduszoboszlo
În zona de graniţă, maghiarii vin cu oferte extreme de atractive în ce priveşte băile şi aqua parkurile. Există ştranduri de nivel înalt la Gyula, Szeged, Oroshaza sau Hajduszabaszlo, locuri unde pot fi găsiţi la relaxare sute de români.
Românii spun că apreciază apa foarte curată din bazine, curăţenia de pe plaje, dar şi modul civilizat în care agenţii economici îşi tratează clienţii. Preturile nu sunt mari în Ungaria, iar calitatea serviciilor este ireprosabilă.
Cel mai mare complex de băi termale din toata Europa, Hajduszoboszlo, dispune de 15 bazine cu apă termală întinse pe o suprafata de 30 hectare, un Aquapark şi bai termale acoperite deschise pe toata durata anului. Localitatea atrage în fiecare vară peste 2 milioane de turişti.

Ştrandul Băile Cetăţii din Gyula este considerata una dintre cele mai frumoase baze cu apă termală din Ungaria. Una dintre atracţii o reprezinta bazinul cu valuri artificiale, care imita valurile mării. De asemenea, la strandul din Gyula mai sunt 20 de bazine, un mini aquapark pentru copii şi zeci de tobogane.
Preţul unui bilet de intrare la acest strand este de aproximativ 30 lei, iar pensionarii şi copiii beneficiază de reduceri. În preţ sunt incluse intrările la toate bazinele şi piscinele acoperite din incinta ştrandului.
Aquapolisul de la Szeged îşi deschide şi ea bazinele exterioare, acest ştrand fiind unul din cele mai vizitate locuri de către turiştii din România. Ştrandul este cunoscut pentru cel mai lung tobogan din sud-estul Europei.

Toate ştrandurile din sudul Ungariei au pagini de Internet în limba română, inscripţiile de la băi sunt bilingve, maghiară şi română, iar mulţi dintre angajaţi vorbesc limba română pentru a putea veni în ajutorul oaspeţilor.
Citiţi şi:
Româna este limba oficială a ştrandurilor din Ungaria. La Mako, angajaţii au făcut cursuri de română GALERIE FOTO
S-a deschis la Szeged cel mai mare aquaparc din Europa de Sud-Est



















