FOTO Proiect transfrontalier România-Ungaria, pentru construirea unei şcoli speciale în Timişoara. Va costa 1,3 milioane de euro

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Proiectul centrului care se va ridica în Parcul Tehnologic şi Tehnologic de pe Calea Torontalului
Proiectul centrului care se va ridica în Parcul Tehnologic şi Tehnologic de pe Calea Torontalului

Consiliul Judeţean Timiş construieşte un centru comunitar de învăţare permanentă, unde timişenii îşi vor dezvolta competenţele sociale şi profesionale în mod gratuit.

GALERIE FOTO

CJ Timiş a accesat o finanţare europeană de peste 1,3 milioane de euro, printr-un proiect transfrontalier România-Ungaria, pentru realizarea şi dotarea unui asemenea centru.

Studiul de fezabilitate a fost deja aprobat. Centrul va fi construit pe un teren de 4.035 metri pătraţi, în Parcul Industrial şi Tehnologic Timişoara, cu o suprafaţă utilă propusă totală de 1.148 metri pătraţi, capacitatea acestuia fiind de 190 de persoane. 
 

Printre altele, vor fi amenajate şase săli de dezvoltare vocaţională, două ateliere de creaţie, o sală IT, un spaţiu multifuncţional, dimensionat pentru 48 de spectatori, dar şi un spaţiu de socializare sau divertisment, care, în caz de nevoie, poate găzdui activităţi de dezvoltare vocaţională.

O etapă premergătoare accesului pe piaţa forţei de muncă o reprezintă şi partea vocaţională şi de consiliere în carieră: prezentarea la interviu, testarea intereselor şi aptitudinilor personale, facilitarea participării la târgurile de locuri de muncă, facilitarea unor întâlniri cu antreprenori locali, cu persoane care lucrează în resurse umane etc. Centrul comunitar de învăţare permanentă va răspunde acestor nevoi sociale.

Proiect centru CJ Timiş

„Suntem preocupaţi de tot ceea ce înseamnă creşterea calităţii vieţii timişenilor. Asta presupune şi găsirea rapidă a unui loc de muncă, alegerea unei cariere potrivite pentru competenţele fiecăruia, cât şi creşterea calităţii bazinului de resurse umane pentru companii. Ne luăm în serios rolul nostru ca autoritate publică şi oferim timişenilor noi posibilităţi de dezvoltare, în mod gratuit, prin acest centru comunitar”, spune preşedintele CJ Timiş, Călin Dobra.

Proiect centru CJ Timiş

O condiţie impusă de Ghid pentru a nu se intra sub incidenţa ajutorului de stat este aceea de a nu organiza cursuri de formare profesională (calificare), ci doar cursuri de dezvoltare vocaţională. 

Acestea vor contribui la un acces mai facil pe piaţa muncii, la dezvoltarea şi diversificarea competenţelor sociale, profesionale şi a abilităţilor de viaţă. 

Proiect centru CJ Timiş

De asemenea, va creşte implicarea activă a cetăţenilor în viaţa comunităţii prin promovarea voluntariatului şi a conceptului de îmbătrânire activă.

Fiind vorba despre o construcţie proiectată pentru comunitate, arhitectura propusă ia forma unui ansamblu de căsuţe alăturare asemenea unei micro-aşezări umane. 

Proiect centru CJ Timiş

Investiţia este realizată în cadrul proiectului european „Iniţiativă comună privind ocuparea forţei de muncă”, derulat în parteneriat cu Centrul de formare profesională Szeged, în calitate de lider de proiect, Agenţia de Dezvoltare Euroregională DKMT, Dieceza Romano-Catolică din Csanad, Agenţia de Dezvoltare a microregiunii Homokhat şi CCIA Timiş.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite