EXCLUSIV Povestea ciudată a bărbatului cu picior de elefant, care a şocat medicii timişoreni
0Bărbatul s-a prezentat pentru prima oară la spital în urmă cu câteva zile, lăsându-i aproape perplecşi pe medicii care nu mai văzuseră aşa ceva. Au fost consultaţi inclusiv specialişti cu vechime, din toată zona de vest a ţării, însă cazul pare a fi unic.
Cazul tânărului a fost greu de diagnosticat, pentru că afecţiunea de care suferă acesta nu a mai fost întâlnită în Banat. Dumitru Sârb s-a născut acum 25 de ani, în comuna arădeană Şimand, cu o boală care a evoluat constant. Piciorul drept i s-a transformat, în timp, într-un membru care aduce la aspect cu cele ale pahidermelor.
Citeşte şi:
Un bărbat cu picior de elefant a uimit medicii din Timișoara GALERIE FOTO
S-a obişnuit cu boala
Arădeanul s-a obişnuit într-atât de mult cu condiţia sa specială încât vorbeşte cu multă uşurinţă despre ea. Din vorbele lui aproape că nu deduci că ar fi ceva în neregulă cu piciorul său, pe care, în ciuda dimensiunii exagerate, îl poate ridica destul de uşor. „A venit la noi pentru că, din cauza unor probleme de circulaţie, membrul inferior se umflase mai mult decât de obicei. L-am trecut pe tratament şi am reuşit să îi reducem dimensiunea, însă problema poate reapărea dacă nu intervenim pentru ameliorarea cauzei acesteia", a declarat Dinu Vermeşan, unul dintre medicii care se ocupă de caz.
Click aici pentru GALERIE FOTO. Atenție, imagini șocante!
Medicii sunt bulversaţi
Specialiştii nu ştiu exact unde să încadreze afecţiunea, pentru că există o mare posibilitate ca aceasta să fie genetică şi nu dobândită. Cea mai apropiată boală din punctul de vedere al aspectului este elefantiazisul, însă aceasta este cauzată de un virus. Următoarea etapă a tratamentului va fi o mică intervenţie chirurgicală. Se va realiza o incizie în piciorul afectat pentru prelevarea unei mostre de ţesut, care să fie apoi analizată în speranţa că va releva cauza bolii.
"Oamenii sunt buni, nu şi-au bătut joc de mine"
Dumitru Sârb este relaxat când vine vorba de o posibilă apropiere a membrului său inferior de normalitate. „Aşa m-am născut. Am copilărit cu piciorul ăsta, m-am învăţat cu el. Copiii au fost înţelegători cu mine şi nu prea şi-au bătut joc. Mă jucam cu ei, deşi mai aveam dificultăţi la mers. Nu am putut însă, spre exemplu, să merg niciodată la scăldat. De la 14 ani piciorul a început să se umfle mai mult. Acum am dureri când mă deplasez", a spus arădeanul care nu poate purta pantofi, nu găseşte pantaloni potriviţi şi nu a putut munci niciodată. Medicii speră ca în urma intervenţiei pe care o vor realiza să îi redea piciorului bolnav un aspect apropiat de normalitate, însă au precizat că o refacere perfectă nu este posibilă.
Operat de o întreagă echipă
Bărbatul cu piciorul de elefant va ajunge aproape sigur pe masa de operaţie şi, mai apoi, în manualele de specialitate. După realizarea testelor necesare, o echipă de specialişti ortopezi şi chirurgi esteticieni vor interveni pentru a încerca să redea o utilitate apropiată de normal piciorului bolnav.
Elefantiazis este o boală foarte rară. Aceasta se manifestă prin îngroșarea anormală a unor regiuni corporale.