Drumeție pentru pace. 11 kilometri pe jos, de la Buziaș la Silagiu, prin vie. La misiune au participat peste 250 de persoane din 11 țări

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Kolping România a găzduit cea de-a 55-a ediție a Drumeției Internaționale pentru Pace în Timișoara. Scopul acestui eveniment nu este doar de a atrage atenția asupra problemelor globale, ci și de a promova acțiunea și solidaritatea pentru un viitor mai bun. 

Drumeție pentru Pace pe traseul Buziaș-Silagiu FOTO Kolping
Drumeție pentru Pace pe traseul Buziaș-Silagiu FOTO Kolping

Drumeția Internațională pentru Pace a adunat la Timișoara, în weekendul care a trecut (11-12 mai), peste 250 de participanți din 11 țări. Aceștia au mărșăluit pentru pace și au transmis un puternic mesaj de solidaritate și sprijin pentru comunitățile afectate de conflicte.

În prima zi a drumeției, participanții au parcurs aproximativ 11 kilometri, pornind de la Biserica Catolică din Buziaș și continuând prin vie, pe dealul Silagiului, până la Crama Aramic, apoi traseul a continuat până în localitatea Silagiu. Au revenit apoi la Timișoara cu autocarul, iar a doua zi a avut loc o altă drumeție pentru pace prin Timișoara, având ca punct de pornire Casa Calfelor Kolping.

Drumeție pentru Pace la Timișoara FOTO Kolping
Drumeție pentru Pace la Timișoara FOTO Kolping

Traseul a inclus oprirea pentru la Centrul Reformat Noul Mileniu, continuând apoi pe aleea pietonală de pe malul Begăi până la Catedrala Mitropolitană Ortodoxă și prin Piața Victoriei, până la Biserica greco-catolică din Piața 700, unde a avut loc Sfânta Liturghie.

La această ediție aniversară, sărbătorim nu doar o tradiție îndelungată, ci și o misiune nobilă: promovarea păcii, solidarității și diversității culturale în întreaga lume. Originile evenimentului se regăsesc în dorința profundă de a denunța conflictele și tensiunile globale, precum și de a promova conștientizarea și acțiunea pentru un viitor mai pașnic și mai prosper pentru toți oamenii”, a spus Ramona Kakucska, de la Kolping România.

Drumeție pentru Pace pe traseul Buziaș-Silagiu FOTO Kolping
Drumeție pentru Pace pe traseul Buziaș-Silagiu FOTO Kolping

Sub motto-ul „Trăiește responsabil - acționează solidar!”, programul evenimentului a fost plin de activități care au inspirat și mobilizat participanții în direcția păcii și colaborării. O parte integrantă a acestui eveniment a fost expoziția “Solidaritate fără frontiere”, desfășurată la Muzeul de Transport Public “Corneliu Miklosi”.

Istoria Drumeției Internaționale Kolping pentru Pace

După traumele celui de-al Doilea Război Mondial, când rănile războiului erau încă proaspete și popoarele se priveau cu neîncredere reciprocă, Asociația Kolping a fost printre primele asociații care au înțeles nevoia de reconciliere și cooperare internațională.

În anul 1968, s-a organizat prima Drumeție Internațională Kolping pentru Pace, într-un efort de a aduce împreună membrii din Elveția, Germania și Luxemburg pentru a discuta și a acționa pentru democrație, dreptate și pace.

Drumeție pentru Pace pe traseul Buziaș-Silagiu FOTO Kolping
Drumeție pentru Pace pe traseul Buziaș-Silagiu FOTO Kolping

Această inițiativă a fost începutul unei tradiții durabile, care s-a extins treptat pentru a include participanți din întreaga lume, inclusiv din Europa Centrală și de Est după căderea Cortinei de Fier.

Misiunea Drumeției Internaționale Kolping pentru Pace

Scopul acestui eveniment nu este doar de a atrage atenția asupra problemelor globale, ci și de a promova acțiunea și solidaritatea pentru un viitor mai bun. Prin intermediul programelor diverse, care includ liturghii, meditații, drumeții și evenimente culturale, ne-am propus să oferim un spațiu de dialog și acțiune pentru promovarea păcii și a non-violenței în toate aspectele vieții sociale și politice.

Asociația Kolping România are o tradiție de peste 150 de ani în țara noastră. Are în componență 77 de asociații locale cu peste 2.400 de membri și reprezintă o rețea solidă de solidaritate.

Misiunea Asociației Kolping România este să favorizeze formarea, acțiunea și întrajutorarea prin intermediul comunității, în timp ce viziunea asociației este construirea unei societăți fundamentate pe principiile sociale ale vieții creștine

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite