Condamnările anului 2012 în Timişoara: vitezomanul care a ucis şase oameni şi fosta şefă a ITM

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Claudiu Hauptman şi-a aflat în această vară pedeapsa pentru accidentul pe care l-a provocat în 2009, iar Cornelia Corescu, fosta şefă a Inspectoratului Teritorial de Muncă Timiş, a ajuns după gratii în urma unui caz de corupţie.

În 7 iulie 2009, Claudiu Hauptmann, pe atunci abia major, încă elev la liceu, a apăsat prea tare pedala de acceleraţie a Peugeot-ului său şi a lovit, în zona Birda, frontal o maşină cu ingineri şi muncitori care se întorceau de la muncă. Cele două tinere care se aflau cu Hauptmann în maşină au murit, la fel şi cei din maşina lovită. În luna septembrie a acestui an, Curtea de Apel Timişoara l-a condamnat definitiv pe tânărul teribilst la cinci ani de închisoare cu executare şi la plata a despăgubiri totale de 450.000 de euro pentru familiile victimelor.

Fosta şefă a ITM Timiş, Cornelia Corescu, şi secretarul executiv al PDL Timiş, Vasile Medeşan, au fost arestaţi în luna septembrie a anului trecut pentru fapte de corupţie. Cei doi au fost acuzaţi că i-au cerut omului de afaceri Aurel Grindiş, tot membru PDL, să doneze 10.000 de lei la casieria partidului, pentru a scăpa fără probleme în urma unui control efectuat de inspectorii de muncă la firma sa. Grindiş a depus denunţ penal, iar de aici a pornit ancheta în urma căreia cei doi au fost condamnaţi la închisoare cu executare. Sentinţa definitivă, dată de Curtea Supremă, a venit în iulie 2012: trei ani şi şase luni pentru Cornelia Corescu şi doi ani pentru Medeşan, ambele pedepse cu executare.

"Groparii" fabricii "1 iunie", sentinţă definitivă

Tot în 2012, la sfârşitul lunii decembrie, Curtea de Apel Timişoara a decis menţinerea sentinţei Judecătoriei Timişoara în dosarele lui Ioan Chivari şi Vasile Torja. Cei doi, în calitate de director general, respectiv director economic al fabricii de confecţii "1 Iunie" din Timişoara, au fost trimişi în judecată, în 2008, pentru abuz în serviciu, fals în înscrisuri sub semnătură privată şi alte infracţiuni economice care au dus la un prejudiciu estimat de anchetatori, la acea vreme, la peste 4 milioane de euro.

Chivari a fost condamnat la şase ani de închisoare, iar Torja la cinci ani şi şase luni. Judecătoria Timişoara a dat sentinţa în 2010, însă amânarea în mai multe rânduri a judecării recursului la Curtea de Apel a făcut ca hotărârea Judecătoriei să fie confirmată abia pe 4 decembrie 2012.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite