Cât de important e să dormim de la ora 10 seara: „Meridianul ficatului intră în repaus atunci. Organismul se detoxifică“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Somnul face foarte bine stării psihice şi să nu uităm de partea hormonală, care este strâns legată de somn, susţin specialiştii.

Somnul este esenţial pentru sănătatea organismului, iar specialiştii susţin că orele de odihnă de care avem nevoie diferă în funcţie de vârstă şi sex. Un lucru este sigur. Trebuie să dormim pentru a fi sănătoşi. 

„Cea mai bună terapie e un somn. Te culci seara şi a doua zi dimineaţa vezi lumea, problema şi situaţia în care erai cu totul altfel. Este foarte important să dăm atenţie somnului. O pacientă îmi spunea: «Vreau să îmi accelerez metabolismul, să-mi intesific arderile, să fiu mai slabă». Dar dacă nu ai o disciplină şi te culci la ora 1 noaptea, nu ai cum să faci asta. Pentru că un somn puţin încetineşte metabolismul. Duce la o serie de alte perturbări la nivel hormonal, la nivel de stare, până la urmă şi la estetica formelor”, a declarat Lavinia Bratu, specialist în medicină complementară. 

Medicul îi sfătuieşte pe oameni să încerce să respecte somnul şi să doarmă minim şase ore, la vârsta de peste 50 de ani, dar până acolo, avem, nevoie între şapte şi nouă ore de somn. 

„Se vorbeşte de acel somn de frumuseţe, de la ora 10 seara. El nu e de frumuseţe. Pe vechea medicină chineză, meridianul ficatului intră în repaus atunci, la ore zece seara. Şi atunci este foarte bine ca aceste ore să ne prindă dormind. Mai bine să te culci la nouă seara şi să te trezeşti la două noaptea, decât să te culci după 12 şi să te trezeşti dimineaţa la şapte. În timpul somnului, organismul se detoxifică. Nu trebuie să mergem în clinici speciale, organismul face asta în orele de somn. Noi, dimineaţa, cu o cană de apă, numai bine scoatem afară ce cumva el a eliminat”, a mai spus Lavinia Bratu.

Somnul face foarte bine stării psihice şi să nu uităm de partea hormonală, care este strâns legată de somn, susţine medicul specialist.

Citeşte şi:

Când şi cât e bine să mâncăm seara. Sfatul specialistului: „Dacă ne culcăm la ora 22, e bine ca la ora 19 să fim gata cu cina“

Cum să ne fortificăm organismul pe timpul iernii. Nutriţionist: „Nu renunţaţi la cârnaţi şi la slănina de porc. Murăturile sunt medicamente“   

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite