Târgu-Mureş: Sute de bugetari mureşeni rămân pe drumuri

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Atât Primăria, cât şi Consiliul Judeţean lucrează în aceste zile la noua organigramă, după ce Guvernul a cerut reducerea drastică a personalului din administraţia locală şi judeţeană.

În Primărie, din cele 690 de posturi existente în aparatul propriu, se vor reduce în jur de 30. Disponibilizări vor fi făcute şi la serviciile subordonate, astfel că la Serviciul de Evidenta a Persoanelor se vor reduce cinci posturi, urmând să rămână 22 de angajati, iar Poliţia Comunitară va rămâne cu 144 de angajaţi, după ce vor fi concediate aproximativ 110 persoane.

„Intenţia noastră nu este de a da oamenii afară, ci de a gândi o reaşezare a personalului, pentru că noi nu avem un aparat propriu supradimensionat. De asemenea, dorim şi externalizarea unor servicii ale Primăriei, cum ar fi Poliţia Comunitară sau Administraţia Cimitirelor. Dacă reuşim externalizarea, acestea vor fi preluate de către societăţi comerciale, iar personalul va fi păstrat“, a precizat Aurel Trif, purtător de cuvânt al Primărieie Târgu-Mureş.

Cultura, în pericol

Consiliul Judeţean Mureş va trebui să reducă 189 de posturi, atât din aparatul propriu, cât şi din instituţiile culturale subordonate. Astfel, Muzeul Judeţean ar trebui să renunţe la 24 de angajaţi din cei 92, Biblioteca Judeţeană desfiinţează 17 posturi din 67, Ansamblul Artistic „Mureşul“  -  23 de posturi din 90, Filarmonica de Stat renunţă la 38 de oameni din cele 144. Din aparatul propriu, Consiliul Judeţean va reduce 30 de posturi din cele 160.

O situaţia aparte se înregistrează la Şcoala de Arte, unde posturile cadrelor dfidactice vor fi reduse integral. Aici sunt 30 de angajaţi, dintre care zece sunt profesori cu contracte pe perioadă nedeterminată.

Pentru ultimele noutăţi din Mureş, click pe poza de mai jos:

logo ads
Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite