Care sunt cele mai tari combinaţii de miere care ajută organismul uman şi tratează o mulţime de afecţiuni

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Beneficiile mierii in diferite combinatii FOTO: roxanaelenaf.wordpress.com
Beneficiile mierii in diferite combinatii FOTO: roxanaelenaf.wordpress.com

„Lupul albinelor” este o viespe mare care intră în stup, omoară matca şi astfel moare întreaga familie de albine. Anul 2015, faţă de anul precedent, a fost un an mai bun pentru apicultori în ceea ce priveşte cantitatea de miere obţinută, dar problema viespiilor rămâne în continuare foarte gravă. Adevarul.ro vă prezintă câteva din combinaţiile miraculoase ale mierii.

În 2015, producţia de miere a crescut faţă de anul precedent. Probleme au fost în primăvară când în lanurile de rapiţă, din cauza îngheţului, albinele nu au reuşit să strângă producţia aşteptată de apicultori.

“În primăvară când a fost mai rece au fost ceva probleme la rapiţă. La salcâm producţia obţinută este acceptabilă, iar în vară la floarea soarelui şi la fâneţe albinele au avut de suferit din cauza secetei” explică preşedintele Asociaţiei Crescătorilor de Albine Mureş, Vasile Bota

Cea mai multă miere în perioada salcâmului

“La rapiţă am obţinut 10 kg de miere, cam 20-25 de kg la salcâm, iar acum în toamnă alte 10 kg. Cea mai mare cantitate de miere o obţin apicultorii care practică apicultura pastoral, o cantitate chiar dublă faţă de cei care rămân “acasă”.  Seceta a afectat însă producţia din toamnă, din cauza temperaturilor prea mari, când au apărut viespile” mai spune preşedintele Asociaţiei Crescătorilor de Albine Mureş, Vasile Bota

„Lupul albinelor” omoară matca şi distruge stupi întregi

Lupul albinelor se aseamana cu viespile, dar este mult mai mare. El îşi face cuibul în pământ şi sapă multe galerii pe unde circulă.

“Cea mai mare problemă anul acesta sunt viespii. S-au înmulţit foarte mult, din cauza căldurii. Se pun capcane, dar degeaba. Eu am pierdut trei familii de albine anul acesta din cauza lor. Intră în stup şi omoară matca, iar de acolo totul e pierdut. Viespea iernează în pământ şi se spune că e folositoare la viţa de vie, pentru că omoară păianjenul de vie. Toamna însă atacă albinele, iar numărul lor a crescut foarte mult în ultima perioadă pentru că s-a încălzit clima” completează preşedintele Asociaţiei Crescătorilor de Albine Mureş, Vasile Bota

Beneficiile mierii

Mierea este un aliment dulce realizat de albine din nectarul florilor. Mierea este un super-aliment deoarece conţine vitamine, aminoacizi, acizi organici, minerale, enzime provenite de la albine, bioflavonoizi şi antioxidanţi ce-i dau o valoare terapeutică uriaşă.

Cătina cu miere

Catina cu miere de albine este un adevărat leac. Se ştie deja că boabele de cătină conţin de 10 ori mai multă Vitamina C decât citricele şi de 2 ori mai multă decât faimoasele măceşe. Conţin de asemenea şi alte vitamine şi elemente precum: A, B1, B2, B6, B9, E, F, K, O, beta caroten, celuloză, fosfor, potasiu, fier, calciu, magneziu. Iar combinate cu mierea devin un adevărat miracol pentru sănătate. Mierea aduce alături succesul în tratarea bolilor hepatice, digestive, bolile ficatului şi a sângelui. Cătina cu miere de albine este recomandată pentru întărirea sistemului imunitar.

Mierea cu scorţişoară, cu nucă, cu ghimbir, turmeric, lămâie sau usturoi

Combinaţiile în care găsim deja în comerţ mierea poate fi leacul, elixirul sau afrodisiacul perfect. De exemplu, se ştie că scortisoara, are proprietăţi terapeutice şi este folosită ca remediu împotriva frigului; a extremităţilor reci, a crampelor musculare, a durerilor cauzate de raceală sau gripă, a durerilor de articulaţii sau a indigestiei. Ba mai mult, specialiştii spun că un ceai pe zi cu miere si scortişoara încetineşte procesul de îmbătrânire.

Ghimbirul nu este doar un condiment. Orientalii preţuiau ghimbirul pentru proprietăţile sale afrodisiace. Pentru că este revigorant şi are efect vasodilatator, ghimbirul poate fi folosit şi în combinaţie cu mierea de albine.

De asemenea, mierea combinată cu sucul de lămâie poate face minuni. Consistenţa groasă a mierii şi calităţile acide ale sucului de lămâie sunt extrem de diferite, dar împreună crează un compus puternic.

Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite