Prezenţa la vot la alegerile prezidenţiale 2014. Turul doi în Gorj. Prezenţa la vot la ora 16: 46,56%

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Biroul Electoral Central (BEC) va monitoriza dacă alegătorii se vor înghesui sau nu să voteze în turul doi al alegerilor prezidenţiale 2014. Primele estimări privind prezenţa la urne vor fi date la ora ora 11.30, apoi, din trei în trei ore, pe tot parcursul zilei de duminică. În primul tur al alegerilor prezidenţiale 2014, s-au prezentat la urne puţin peste jumătate din românii cu drept de vot.

UPDATE La ora 16, în judeţul Gorj ieşiseră la vot 46,56 la sută dintre votanţi, comparativ cu aceeaşi oră dar la primul vot de scrutin, atunci când au ieşit la vot 35,63 la sută dintre votanţi.

UPDATE La ora 13, în judeţul Gorj ieşiseră la vot 29,20 la sută dintre votanţi, comparativ cu aceeaşi oră dar la primul vot de scrutin, atunci când au ieşit la vot 21,30 la sută dintre votanţi.

Vor ieşi românii în număr mare duminică pentru a participa la turul doi al alegerilor prezidenţiale 2014? Experienţele electorale anterioare arată că mai degrabă nu. În urmă cu cinci ani, în turul secund al alegerilor prezidenţiale, s-au prezentat la urne 56, 99% din români, cei mai mulţi în mediul rural. În primul tur al alegerilor prezidenţiale 2014 au ieşit la vot 52, 31% din numărul total de alegătiori înscrişi în listele electorale, raportul urban-rural fiind aproximativ egal. Duminică, în turul doi, autorităţile estimează o prezenţă la vot în jur de 60%. Numărul total al românilor cu drept de vot este de 18.321.512.

BEC va publica pe tot parcursul zilei de duminică procentul românilor care s-au prezentat la urne. Prima estimare va fi publicată la ora 11.30 (pentru ora de referinţă 10.00), apoi din trei în trei ore, până seara, la ora 22.30 (pentru ora de refeinţă 21.00), când vom şti exact câţi români au votat până la închiderea urnelor. În urmă cu cinci ani, judeţele cu cea mai mare prezenţă la vot au fost Ilfov, Teleorman şi Mehedinţi, toate conduse atunci de baroni PSD, iar la polul opus s-au situat Harghita, Covasna şui Satu Mare, judeţe cu populaţie predominant maghiară, mai puţin interesată de turul doi al alegerilor prezidenţiale.

Vă mai recomandăm

De ce votează românii cum votează. Centrul ţării a oscilat în ultimii 25 de ani între candidaţii de dreapta şi cei cei stânga

Torpile de campanie: de la „Credeţi în Dumnezeu, domnule Iliescu?“ la căprioara lui Năstase şi candidatul 007

VIDEO Cum ne-au convins Iliescu, Băsescu şi Constantinescu să-i votăm. Detalii din spatele sloganurilor, de la „Nu ne vindem ţara!“ până la „Să trăiţi bine!“

VIDEO Loviturile de graţie în finalele prezidenţiale, la TV. De ce n-a contat democraţia lui Raţiu, dar am mizat pe „blestemul comuniştilor” lui Băsescu

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite