Bătaie mare, la licitație, pe viitorul stadion din orașul execuției soților Ceaușescu

0
Publicat:

La licitația pentru construirea viitoarei arene de lângă Dâmbovița Mall, din Târgoviște, șase firme și-au depus dosarele pentru a intra în cărți. Viitoarea arenă va avea 12.000 de locuri și va costa 310 milioane lei.

Viitoarea arenă va avea 12.000 de locuri și va costa 310 milioane lei. FOTO CJD
Viitoarea arenă va avea 12.000 de locuri și va costa 310 milioane lei. FOTO CJD

Chiar dacă în Târgoviște, vechea arenă „Eugen Popescu” este aproape de de finalizarea lucrărilor de reabilitare, care au presupus construirea de la zero a unei tribune și refacerea într-o proporție de peste 90% a celei rămase în picioare, o nouă arenă va apărea lângă Dâmbovița Mall, la o aruncătură de băț de locul în care au fost împușcați soții Ceaușescu, la Revoluție.

În această primăvară a fost scos la licitaţie proiectul pentru un stadion nou în Târgovişte, iar autoritățile județene au primit șase oferte pentru proiectarea și construirea noii arene. Până la sfârșitul lunii noiembrie ofertele vor fi în evaluare tehnică, urmând a se decide câștigătorul contractului.

Construcție stadion Târgoviște - arenă de 310 de milioane lei

Capacitatea stadionului, la care administraţia judeţului va contribui cu 25.000.000 lei, este de 12.012 locuri. În proiect mai sunt prevăzute 434 de locuri de parcare, o pistă de atletism, dar şi spaţii comerciale aşa cum există pe toate arenele sportive moderne.

Valoarea totală a stadionului este de aproape 310.000.000 de lei, fonduri de la Compania Naţională de Investiţii.

„Stadionul va fi dotat cu anexe sportive, facilităţi pentru antrenament, căi de acces, parcări pentru public şi pentru personalul de serviciu, parcări specializate pentru vehiculele serviciilor de urgenţă, spaţii pentru alimentaţie şi consum, dar şi spaţii verzi amenajate, în conformitate cu cerinţele Federaţiei Române de Fotbal şi ale Federaţiei Române de Rugby, având omologare categoria 4 UEFA”, informează CJ Dâmboviţa.

Autorităţile judeţene au anunţat încă din 2012 că au demarat procedurile pentru această investiţie. Stadionul va fi construit pe amplasamentul unităţii militare unde în 1989 au fost împuşcaţi soţii Ceauşescu.

Activele fostei unităţi militare sunt în administrarea Consiliului Judeţean Dâmboviţa, iar aici va fi construit un întreg cartier, cu mall, blocuri ANL, un parc şi drumuri de acces.

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite