Turişti mai mulţi în zona montană dâmboviţeană, atraşi de Peştera Ialomiţei, ca un magnet

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Redeschiderea Peşterii Ialomiţei a dus la o creştere semnificativă a numărului de persoane care tranzitează zona sau înnoptează aici
Redeschiderea Peşterii Ialomiţei a dus la o creştere semnificativă a numărului de persoane care tranzitează zona sau înnoptează aici

Primul weekend în care munţii sunt acoperiţi de zăpădă i-a atras ca un magnet pe turişti. Cabanele din zona Padina, Munţii Bucegi, au fost din nou solicitate la capacitate maximă în zona montană dâmboviţeană, pentru acest sfârşit de sptămână. Peştera Ialomiţei are un aport important la acest aspect.

Redeschiderea Peşterii Ialomiţei a dus la o creştere semnificativă a numărului de persoane care tranzitează zona sau înnoptează aici. Potrivit şefului Serviciului Salvamont Dâmboviţa, Doru Deaconescu, numărul turiştilor a crescut în ultima perioadă de la o medie de 500 de persoane pe weekend, până la aproximativ 2000.

"În acest moment, capacitatea tuturor spaţiilor de cazare este plină. Chiar am căutat pentru nişte apropiaţi ai mei câteva locuri de cazare şi nu am găsit. A crescut semnificativ numărul turiştilor, iar Peştera Ialomiţei este un punct de reper. Mulţi vin şi de câte două, trei ori să o vadă", ne-a spus şeful Salvamont Dâmboviţa, Doru Diaconescu.

Peste 400 de metri de subteran pot fi admiraţi în voie, în condiţii de maximă siguranţă. Au fost refăcute pasarelele, iar toate formele naturale au fost puse în valoare de lumini.

Cea mai vizitată peşteră din Bucegi a fost închisă pentru turişti în luna iulie 2014, iar de sâmbătă, 25 iulie, poate fi din nou vizitată. Sute de turişti au stat la coadă pentru a putea vizita obiectivul.

pestera ialomitei manastire

Proiectul are o valoare totală de 6.415.828, 68 lei, din care 4.665.725,12 lei – finanţare nerambursabilă de la Fondul European de Dezvoltare Regională şi buget naţional, iar 517.413,88 lei – finanţare din partea Consiliului Judeţean Dâmboviţa.

pestera ialomitei

Proiectul presupune modernizarea aleii de acces pietonal care asigură legătura între drumul existent şi Peştera Ialomiţei, pe o lungime de 188,10 m şi cu lăţimea de 2,50 – 3,00 m, refacerea căilor de acces în peşteră şi înlocuirea podeţelor şi scărilor interioare, astfel încât lungimea traseului vizitabil va fi de 435 m, refacerea instalaţiilor electrice, amenajarea unui punct nou de informare turistică şi taxare care îl va înlocui pe cel vechi şi modernizarea platformei exterioare (la intrarea pe traseul vizitabil).

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite