Trei ingineri de la RAR Dâmboviţa, arestaţi la domiciliu în urma percheziţiilor privind un dosar de luare de mită
0Trei bărbaţi au fost plasaţi în arest la domiciliu în urma pecheziţiilor efectuate, luni, de către ofiţerii DGA la Registrul Auto Român, reprezentanţa Dâmboviţa. Cei trei, angajaţi pe posturi de ingineri, sunt acuzaţi de luare de mită. Iniţial au fost cercetate patru persoane, însă una scăpat, deocamdată, de urmărire.
Potrivit DGA, în urma activităţilor de cercetare penală efectuate în baza ordonanţelor de delegare, a rezultat faptul că în perioada aprilie 2017–ianuarie 2018, un număr de 4 suspecţi, funcţionari din cadrul Registrului Auto Român – Reprezentanţa Dâmboviţa, având funcţia de ingineri însărcinaţi cu efectuarea controlului tehnic al autovehiculelor, au primit sume de bani şi alte foloase necuvenite de la mai multe persoane în scopul acordării inspecţiei tehnice şi eliberarea actelor de identificare a unor autoturisme care nu îndeplineau condiţiile tehnice în acest sens.
În cauză se beneficiază de sprijinul Direcţiei de Operaţiuni Speciale din cadrul I.G.P.R., a unui specialist criminalist din cadrul IPJ Dâmboviţa şi a lucrătorilor din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean ”Mircea cel Bătrân” Dâmboviţa.
SOLUŢIA PE SCURT
În temeiul dispoziţiilor art.227 din Codul de procedură penală, respinge propunerea de arestare preventivă formulată de către Ministerul Public – Parchetul de pe lângă Tribunalul Dâmboviţa în dosarul nr.212/P/2016 la data de 30.01.2018 în privinţa inculpaţilor Sorică Stelian; Pavelescu Cristian-Vasile şi Tudorache Costel-Florentin.
În temeiul dispoziţiilor art.227 alin.2 din Codul de procedură penală cu referire la art.218, 222 alin.1 din acelaşi cod şi la art.202 alin.1-3 din Codul de procedură penală, ia faţă de inculpaţii Sorică Stelian ; Pavelescu Cristian-Vasile şi Tudorache Costel-Florentin, măsura preventivă a arestului la domiciliu, pe o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 31.01.2018 şi până la data de 01.03.2018 inclusiv (cazul inculpaţilor Sorică Stelian şi Pavelescu Cristian-Vasile), respectiv cu data de 30.01.2018 şi până la data de 28.02.2018 inclusiv (cazul inculpatului Tudorache Costel-Florentin). În temeiul dispoziţiilor art.221 alin.1 din Codul de procedură penală, impune inculpaţilor ca pe durata măsurii preventive a arestului la domiciliu să nu părăsească imobilele situate în judeţul Dâmboviţa fără permisiunea organului judiciar care a dispus măsura sau în faţa căruia se află cauza şi de a se supune unor restricţii stabilite de acesta.
În temeiul dispoziţiilor art.221 alin.2 din Codul de procedură penală, pe durata arestului la domiciliu inculpaţii au următoarele obligaţii: a) să se prezinte în faţa organului de urmărire penală, a judecătorului de drepturi şi libertăţi ori a organului judiciar în faţa căruia se află cauza, ori de câte ori sunt chemaţi; b) să nu comunice între aceştia; cu inculpatul Albu Laurenţiu; cu numiţii Matei Cosmin, Oprescu Vasile; cu suspecţii Apostol Adrian, Cârstea Alexandru Ionuţ, Dobre Mariana, Dumitrache Florin, Gherghilaş Ionel, Stănescu Ciprian, Neaga Marian Cristian; cu numitul Venete Aurel. În conformitate cu prevederile art.221 alin.5 din Codul de procedură penală, pe durata măsurii, inculpaţii pot părăsi imobilele în care execută măsura preventivă a arestului la domiciliu, pentru prezentarea în faţa organelor judiciare, la chemarea acestora.