Legendele Munţilor Bucegi: piramide energetice, tuneluri secrete şi „gura de rai“, locul unde nu oboseşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Legendele Munţilor Bucegi: piramide energetice, tuneluri secrete sau “gura de rai” , locul unde nu oboseşti
Legendele Munţilor Bucegi: piramide energetice, tuneluri secrete sau “gura de rai” , locul unde nu oboseşti

Munţii Bucegi au născut de-a lungul timpul tot felul delegende, care mai de care mai interesante şi mai captivante pentru publicul cititor dar şi pentru amatorii de drumeţii. De la piramidele energetice la tuneluri secrete, sau „gura de rai”, zona de la Peştera Ialomicioarei unde corpul omenesc nu oboseşte, Bucegii au căpătat o aură de mister.

La noi în ţară, una dintre cele mai populare destinaţii o reprezintă munţii Bucegi, aflaţi la vest de Valea Prahovei - unde se regăsesc staţiuni ca Sinaia, Predeal, Buşteni, Azuga - şi la est de culoarul Branului şi Valea Ialomiţei, care îi şi traversează în partea sa superioară, formând în trecerea sa Cheile Urşilor, Cheile Peşterii, Cheile Coteanu, Cheile Tătarului, Cheile Zănoagei, Cheile Orzei şi Cheile Ialomiţei.

Eugen Barbu spunea că cine are norocul să vadă această lume dintre cer şi pământ, pe care o reprezintă Bucegii, "într-o noapte senină, plină de ger şi lumină stelară, se poate lăuda că ştie cum a fost Geneza".

Despre munţii Bucegi, specialiştii spun că sunt un punct energetic foarte puternic, mai puternic decât oricare altul din România. De ei se leagă o mulţime de legende care au la bază întâmplări mai mult sau mai puţin explicabile.

"Gura de Rai" din Bucegi 

În popor, Gura de Rai este văzută ca un mediu benefic, cu caracter sacru, situat între cer şi pământ, de obicei pe un picior de munte şi care se deschide într-o pajişte înaltă.

image

În munţii Bucegi există un asemenea loc în apropiere de Peştera Ialomicioara. Acolo, pe o pantă cu o suprafaţă de aproximativ un kilometru pătrat, organismul pur şi simplu nu oboseşte, iar funcţiile fizico-chimice se revigorează brusc.

Specialiştii, care preferă pentru moment să nu dezvăluie localizarea exactă a "gurii de rai", au constatat că aici se manifestă o anomalie magnetică atipică, cu efecte benefice uluitoare asupra organismului uman. 

În 1999 aici s-a realizat un studiu la care au participat fizicieni şi geofizicieni, echipa fiind coordonată de Vasile Rudan. Folosind aparatură de geodetecţie, aceştia au studiat zona timp de mai multe zile, iar după repetate urcări şi coborâri au descoperit, în preajma vârfului Doamnei, un lucru extraordinar, un loc unde toată oboseala acumulată până atunci pur şi simplu a dispărut. Au început apoi investigaţii în cadrul cărora au fost verificaţi toţi versanţii din zona, în urma cărora a rezultat că doar pe respectiva pantă se producea acel efect absolut fascinant asupra organismului. Împreună cu un medic, s-a constatat că la toţi cei care urcau pe acea pantă abruptă se înregistra o reglare uluitor de rapidă a ritmului cardiac şi o stare de bine general în momentul în care stăteau în acel loc.

Potrivit scienceline.ro, după partea experimentală şi tragerea concluziilor, s-a trecut la testarea zonei prin magnetometrie diferenţială. Mai exact, subsolul a fost radiografiat cu aparate de tip Partington, care măsoară, printre altele, magnetismul Pământului. Astfel s-a putut determina existenţa unei suprafeţe de aproximativ un kilometru pătrat, unde se înregistrează o anomalie magnetică atipică, o emisie de radiaţii patogene de origine necunoscută, provocate în general de rupturi de falii, reflexii ale scoarţei terestre sau alte fenomene geologice care apar pe diagrame, dar care nu au fost detectate în zonă.

Reţeaua secretă de tuneluri şi "Triunghiul de aur" al Daciei

De ani de zile circulă ipoteza existenţei unei reţele de galerii subterane în interiorul Bucegilor. Unii spun că ar fi o reţea care comunică pe sub pământ cu piramidele din Egipt, alţii cred că acolo se ascund baze secrete pe care nimeni nu ar trebui să le cunoască, iar alţii merg chiar până într-acolo încât susţin că ar fi o reţea construită de civilizaţii extraterestre care monitorizează atent tot ce se întâmplă pe pământ.

Despre aceste tuneluri, a căror existenţă este amplu dezbătută, dar nu a fost confirmată, se spune că nu ar exista doar sub munţii Bucegi, ci în întregul arc carpatic, iar de ele se leagă mai multe legende.

În vremea dacilor se spune că acestea erau cunoscute doar de preoţi şi de câteva căpetenii. Tunelurile aveau fie un rol strategic, fie ascundeau tezaurul neamului, iar secretul reţelei subterane din Bucegi a ajuns doar la cei care aveau menirea de a-l proteja.

Anumite măsurători au arătat că există două tuneluri care traversează munţii din zona masivului Bucegi până în apropiere de Peştera Urşilor, din Carpaţii Occidentali. Se spune, de asemenea, că există galerii care comunică prin munte cu Retezatul şi Rarăul (masivul Ceahlău), pe ale căror vârfuri ar fi fost, la fel ca pe Vârful Omu, sanctuare care formau "Triunghiul de aur" al Daciei.

Cei care s-au ocupat cu măsurătorile în Bucegi dar şi în celelalte masive din Carpaţi au întocmit o posibilă hartă a reţelei subterane din munţii noştri şi au constatat cu uimire că tunelurile nu sunt dispuse haotic, ci formează conturul unui lup imens, cu gura căscată, al cărui cap este în Munţii Apuseni, iar coada coboară până aproape de Pietroşiţa, judeţul Dâmboviţa. Această constatare duce cu gândul la steagul de luptă al dacilor, un şarpe cu cap de lup, şi la faptul că lupul simboliza în credinţa dacică inteligenţă, dreptate şi nesupunere dar şi, potrivit legendei, un ajutor şi un protector în momente grele.

Apa vie din Bucegi

În urma unor cercetări efectate la începutul secolului al XX-lea, în Bucegi, pe Valea Ialomiţei, s-a descoperit ceea ce se crede că dacii numeau "zona nemuririi". Aici există un izvor a cărui apă este cea mai pură din lume, având zero încărcătură bacteriană.

bucegi apa vie

"Zona nemuririi", sau "Şapte Izvoare" (simbolul celor şapte izvoare se regăsea, de altfel, şi pe scuturile de luptă ale dacilor) se află pe versantul estic al bucegilor, între Lacul Bolboci şi Scropoasa. Apa din această zonă, care nu conţine nici azotaţi, nici azotiţi, izvorăşte dintr-o grotă unde se află un imens lac subteran. Puritatea apei are două ipoteze în opinia oamenilor de ştiinţă: fie trece printr-un câmp magnetic care o curăţă de toate impurităţile, fie izvoarele trec pe lângă un zăcământ de argint care împiedică dezvoltarea bacteriilor.

Taina Sfinxului din Bucegi

Sfinxul din Bucegi este una dintre "etichetele" cele mai cunoscute ale României în lume. Însă taina ascunsă de acest cap de om care priveşte în zare, nu a fost descifrată de nimeni. În jurul lui s-au ţesut însă numeroase legende.

Una dintre poveştile Sfinxului spune că acesta era folosit de daci în vechime ca altar la poalele căruia se închinau preoţii veniţi să stea de vorbă cu zeii chiar sub ochii Babelor, alte formaţiuni de piatră a căror apariţie ascunde o mulţime de mistere.

image

Fie că sunt rezultate ale eroziunii, fie că sunt făcute de mâna omului, Sfinxul şi Babele din Bucegi reprezintă două formaţiuni pline de mister.

Despre Sfinx se spune că este punctul în care se adună mai multe şuvoiuri de energie, iar mulţi au povestit că au văzut în jurul acestei formaţiuni care seamnănă cu un cap de om pe care se află o cuşmă de dac lumini bizare şi scântei apărute de nicăieri.

„Piramida Energetică” a Sfinxului: fenomenul rar care adună sute de curioşi pe platoul Bucegi

Un fenomen ciudat are loc în fiecare an, la data de 28 noiembrie, când zeci de oameni urca pe Platoul Bucegilor, la celebrul Sfinx ca să vadă, la apus, cum razele soarelui contruiesc o piramidă energetică, în jurul chipului sculptat în piatră.

image

Unii cercetatori spun că Sfinxul ar fi cel mai vechi dintre simbolurile noastre sacre. A existat şi pe vremea regatelor dacice care îl venerau pe Zalmoxis. Fenomentul ciudat care adună în fiecare an, în ziua de 28 noiembrie, zeci de oameni în faţa uriaşului ar fi legat, de o legendă. Ar fi apărut în ziua în care Decebal şi-a ucis fiul, chiar în acest loc, ca sacrificiu ritualic, pentru a-l trimite ca mesager zeilor.

Energie pură

Şi aceşti puţini oameni aleşi se întâlnesc în fiecare an pe Platoul Bucegilor, în aceeaşi zi şi la aceeaşi oră. Au început deja să se recunoască de departe, urcând pe coama muntelui, din toate direcţiile.

“Tunelul de sub Sfinxul din Bucegi” care ar duce la “Amfiteatrul înregistrărilor eterne”

“Camera înregistrărilor eterne” este un concept introdus de Edgar Cayce. Aici se presupune că s-ar afla istoria pierdută a omenirii după distrugerea continentului pierdut al Atlantidei. Dar, Edgar Cayce spunea că în lume există 3 asemenea amfiteatre: una se află în apropierea insulei Bimini (Bahamas, în Oceanul Atlantic, la 80 de kilometri de Peninsula Florida), alta în jungla din Yutacan (peninsulă a Mexicului), iar ultima sub labele Marelui Sfinx din Egipt. 

Conexiunea lui Moon cu România i-a provenit de la Dr. David Anderson, de la Centrul de Cercetare a Călătoriei în Timp (Time Travel Research Center), care i-a dezvăluit că o asemenea tehnologie există în cadrul sateliţilor Pentagonului. Acest lucru l-a dus pe Peter Moon în România, într-o călătorie plină de aventuri, pentru a vizita Sfinxul românesc.

Aşa cum se poate vedea şi în imaginea de mai jos (pe care am tradus-o si prelucrat-o), se presupune că în lume ar exista 3 tuneluri misterioase care duc la “Amfiteatrele Înregistrărilor Eterne”: unul este situat în Bucegi, al doilea în Tibet şi al treilea în Egipt. Conform lui Dr.Moon şi Radu Cinamar, de la această cameră mai există tuneluri care duc spre interiorul Pământului, acolo unde o mare civilizaţie a prosperat în trecutul îndepărtat al omenirii. În interiorul Pământul s-ar afla o maşină a timpului, iar întreg spaţiul este construit pentru fiinţe uriaşe, de cel puţin 5 metri înălţime. Dacă această maşină a timpului şi Camera Înregistrărilor Eterne există, atunci se pune problema cine le-a construit? E vorba de o altă specie care a trăit pe Pământ, de o altă civilizaţie omenească avansată, de o civilizaţie extraterestră sau de un univers paralel care intersectează timpul şi spaţiul nostru?

bucegi

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturaţi-vă, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite