Invenţia unui student de la Târgovişte: sistem automat pentru limitarea răspândirii viruşilor FOTO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
George Adrian Bidireanu şi invenţia sa Sursa arhiva personală
George Adrian Bidireanu şi invenţia sa Sursa arhiva personală

Invenţiile studenţilor de la Universitatea Valahia, din Târgovişte, sunt în pas cu vremurile. Cel mai recent proiect se referă la proiectarea unui dispencer pentru produs biocid, făcut pe principii automatice, special conceput pentru combaterea Sars-Cov-2.

Invenţia poartă numele de „Implementarea unui sistem de detecţie şi diagnoză pentru limitarea răspândirii virusului SARS-CoV-2” şi a fost realizată de George Adrian Bidireanu, student la specializarea Automatică, anul IV, la Universitatea Valahia din Târgovişte.

„Este o aplicaţie care poate fi utilizată şi într-o exploatare casnică, personală. 

Scopul este pentru o implementare pentru uz industrial, în halele de producţie, în sălile de proiectare, de control al calităţii sau în cadrul diferitelor firme şi agenţi economici”, spune studentul George Adrian Bidireanu.

Proiectul a fost prezentat la ultima ediţie a concursului ”Roboţi în acţiune”, organizat de Universitatea Valahia Târgovişte şi Societatea de Robotică. 

„Am construit un dispozitiv de dezinfecţie fără a fi nevoie de atingere. La introducerea mâinii în acest dispozitiv se afişează temperatura utilizatorului pe un ecran OLED şi se eliberează soluţia dezinfectantă. 

Prezenţa mâinii este semnalată de senzorul ultrasonic HC-SR04, iar temperatura este preluată de senzorul cu infraroşu GY-906. Motorul de 5V acţionează un buton care activează o pompă pentru a doza şi dispensa lichidul”, mai spune studentul. 

dispencer covid

Sursa arhiva personală 

dispencer covid

Sursa arhiva personală 

Aparatul ar putea crea şi o bază de date cu persoanele care au utilizat aparatul.

”Ca o cercetare ulterioară, se va realiza o bază de date care va prelua toate datele obţinute în urma preluării temperaturii, eventual şi o stocare paralelă a unor date biometrice, astfel făcându-se identificarea persoanelor care au utilizat apartul-dispenser”, precizează conf. dr. ing. Paul Ciprian Patic, organizatorul Concursului tematic ştiinţific studenţesc „Roboţi în Acţiune”. 

   

Evenimentul a fost organizat în colaborare cu Facultatea de Inginerie Electrică, Electronică şi Tehnologia Informaţiei, din cadrul Universităţii “Valahia” din Târgovişte, împreună cu Societatea de Robotică din România, filiala Târgovişte.

Studenţii au prezentat 23 de lucrări practice din domeniile Roboticii, Mecatronicii, Automaticii şi Informaticii.

VĂ MAI RECOMANDĂM ŞI:

VIDEO Aplicaţiile lor pot salva lumea. Ce invenţii au realizat studenţii de la Universitatea Valahia din Târgovişte

Studenţii şi profesorii din Târgovişte au inventat un microrobot cu care vor participa la concurs internaţional. Reuşita este o premieră pentru România

TârgoviştePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite