VIDEO Aplicaţiile lor pot salva lumea. Ce invenţii au realizat studenţii de la Universitatea Valahia din Târgovişte

0
Publicat:
Ultima actualizare:
În fiecare an, Facultatea de Inginerie Electrică, Electronică şi Tehnologia Informaţiei îşi prezintă invenţiile, care câştigă pa bandă rulantă premii la concursurile naţionale şi internaţionale de invenţii
În fiecare an, Facultatea de Inginerie Electrică, Electronică şi Tehnologia Informaţiei îşi prezintă invenţiile, care câştigă pa bandă rulantă premii la concursurile naţionale şi internaţionale de invenţii

Aplicaţii care pot localiza accidentele cu o eroare minimă, roboţi care pot fi folosiţi în industria de apărare sau o mânuşi care pot fi utilizate în medicine, sunt doar câteva dintre invenţiile studenţilor de la Facultatea de Inginerie Electrică, Electronică şi Tehnologia Informaţiei, din cadrul Universităţii “Valahia” din Târgovişte.

În fiecare an, Facultatea de Inginerie Electrică, Electronică şi Tehnologia Informaţiei îşi prezintă invenţiile, care câştigă pa bandă rulantă premii la concursurile naţionale şi internaţionale de invenţii. Printre ei se numără şi Robert Coţofană, un tânăr care a câştigat 7.000 de euro la un concurs de invenţii şi care îi va permite să pună în aplicare un dispozitiv de localizare a accidentelor care să fie încorporat în smart-phone sau într-un ceas. "Dacă mi-ar fi venit ideea aceasta în urmă cu doi ani, poate că tragedia din Munţii Apuseni nu mai avea loc", a spus acesta.

Roboti in actiune

Nici medicina nu a fost lăsată de o parte. Acest tânăr spune că invenţia sa poate fi folosită în medicină, în operaţii riscante. “Proiectul meu are rolul de a permite interacţionarea cu un mediu virtual. Permite, astfel, crearea unor simlări mult mai interactive, în diferite domenii. Poate fi utilizată şi în medicină, în operaţii la distanţă. Mânuşa funcţionează, gândeşte toate mişcările. Am muncit cam două luni la ea”, ne-a spus Marian Rădulescu. 

Un lucru este cert: avem  materie cenuşie, însă banii pentru educaţie şi cercetare sunt din ce în ce mai puţini. Studenţii şi-au expus realizările în holul Universităţii, iar cei mai talentaţi au primit diplome din partea profesorilor. 

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite