Dosarul „Bani de campanie“, în care Ion Stan este judecat pentru trafic de influenţă. Deputatul acuză DNA de poliţie politică
0
Avocatul deputatului Ion Stan a depus documente explozive în instanţă şi aduce acuzaţii extrem de grave procurorilor DNA, care ar fi remis judecătorilor un dosar de urmărire penală modificat. Potrivit acuzaţiilor, una a văzut Ion Stan când a studiat dosarul „Bani de campanie“, în care este cercetat pentru trafic de influenţă, şi altceva a ajuns în instanţă. Se cereau refacerea urmăririi penale şi respectarea legalităţii.
Doru Viorel Ursu, avocatul deputatului Ion Stan, a depus la instanţă documente explozive prin care demonstrează negru pe alb că procurorii DNA au încălcat grav procedurile, trimiţând în instanţă un dosar de urmărire penală serios modificat – cu multe documente lipsă şi reaşezări şi renumerotări suspecte ale unor file – faţă de dosarul care i-a fost prezentat iniţial clientului său. Potrivit cotidianul.ro, din documentele prezentate de avocat reies şi grave încălcări ale procedurilor de urmărire penală, „vânarea” intenţionată şi „apriori” a lui Ion Stan, într-un cuvânt, practici de poliţie politică.
Deloc surprinzător, din dosarul remis instanţei de către procurorii DNA lipsesc printre altele tocmai acele documente din care rezultă că DNA a înscenat un flagrant (pagina 4 din document), fapt interzis de procedurile judiciare şi de legile României. Vă prezentăm integral documentele prezentate în instanţă de avocatul Doru Viorel Ursu din care rezultă fapte mai mult decât revoltătoare ale procurorilor DNA.
Scurt istoric al dosarului „Bani de campanie”
Pe 27 februarie 2013, procurorii DNA au dispus trimiterea în judecată a deputatului Ion Stan, în sarcina căruia s-au reţinut două infracţiuni de trafic de influenţă. Ion Stan a fost acuzat că în perioada 12-14 noiembrie 2012 „a solicitat unui denunţător 130.000 lei, bani destinaţi achiziţionării combustibilului necesar unor autoturisme ce urmau a fi folosite în cursul campaniei electorale, precum şi achiziţionării de produse alimentare ce urmau a fi împărţite în preajma alegerilor parlamentare.
Inculpatul Stan Ion a pretins banii lăsând să se înţeleagă că are influenţă asupra unor funcţionari cu putere de decizie, în vederea înlesnirii derulării unor contracte în curs, precum şi pentru obţinerea unor noi contracte de lucrări, de către firmele controlate direct sau indirect de denunţător. (...)
În perioada mai-noiembrie 2009, inculpatul Stan Ion, având funcţia de preşedinte al organizaţiei judeţene Dâmboviţa a unui partid politic, în baza unei pretinderi anterioare, a primit, în mod indirect, în beneficiul formaţiunii politice din care face parte, de la acelaşi denunţător, produse pentru campania electorală în valoare de circa 535.000 lei.
În schimb, inculpatul l-a lăsat pe denunţător să creadă că are influenţă asupra unor funcţionari, respectiv primari ai unor localităţi din judeţul Dâmboviţa, astfel încât ar putea să determine acele primării să încheie contracte cu firme controlate direct sau indirect de către denunţător”. Aici avem poziţia DNA exprimată printr-un comunicat de presă.
Citeşte şi:
Deputatul Ion Stan, judecat pentru trafic de influenţă, a declarat, în faţa judecătorilor Instanţei Supreme, că dosarul său este o înscenare, el precizând că „un înalt demnitar al statului” l-a ameninţat de două ori şi că urmează să aducă probe în acest sens.
Ion Stan ducea bani acasă din şpaga pentru campanie
Deputatul Ion Stan îi „transfera“ soţiei din tranşele zilnice de câte 15.000 de lei, primite de la denunţător pentru campania electorală
Procurorii DNA au dispus trimiterea în judecată a deputatului Ion Stan, acuzat de două infracţiuni de trafic de influenţă, potrivit unui comunicat al DNA. Parlamentarul este acuzat că ar fi pretins sume importante în schimbul cărora s-a angajat faţă de persoana care i-a sponsorizat campania electorală că îi va obţine contractul cu statul.