Cum va încerca YouTube că demonteze teoriile conspiraţiei. Experimentul „informaţiilor suplimentare“
0Administratorii YouTube intenţionează să partajeze anumite texte în Wikipedia la articolele care prezintă teorii ale conspiraţiei pentru a stopa răspândirea ştirilor false. De asemenea, pe platforma proprie, gigantul american va crea un sistem care le va arăta utilizatorilor şi alte "păreri" în legătură cu o teorie anume, pentru a oferi "informaţii suplimentare".
Caracteristica, numită „information cue“, este destinată să ofere utilizatorilor Youtube şansa de a urmări diferite puncte de vedere cu privire la videoclipul pe care îl urmăresc.
YouTube afirmă că este o încercare de a reduce teoriile despre falsuri şi conspiraţii pe platforma sa. Site-ul intenţionează să publice indicaţiile în următoarele săptămâni.
În consecinţă, YouTube urmăreşte să ajute la stoparea răspândirii ştirilor false. Susan Wojcicki, directorul executiv al platformei video, a declarat că indicaţiile de informare vor fi lansate mai întâi chiar la subiecţii care răspândesc astfel de teorii ale conspiraţiei, cum ar fi aterizarea pe lună a americanilor - Apollo 1969.
Sursa: humansofamericas
„Oamenii pot viziona în continuare videoclipurile, dar apoi au acces la informaţii suplimentare“, a spus Susan Wojcicki la conferinţa Southwest Southwest din Austin, Texas, citată de BBC.com
Compania deţinută de Google declară că abordarea criticii în legătură cu ştirile sale şi conţinutul ştiinţific reprezintă o prioritate maximă, dar utilizarea Wikipedia ca sursă i-a făcut pe oameni să pună întrebări despre cât de fiabile pot fi informaţiile furnizate.
Youtube a înţeles că Wikipedia este o resursă incredibilă de informaţie, dar oricine poate contribui la baza sa de date, ceea ce poate duce la răspândirea dezinformării, atunci când se doreşte acest lucru.