Calcule greşite. Insititutul de Cercetări în Turism a respins proiectul de construcţie a două pârtii în zona Padina

0
Publicat:
Ultima actualizare:
CJ Dâmboviţa va rescrie proiectul, cu ajutorul specialiştilor de la Institutul de Cercetări în Turism. Foto: revistabulevard.ro
CJ Dâmboviţa va rescrie proiectul, cu ajutorul specialiştilor de la Institutul de Cercetări în Turism. Foto: revistabulevard.ro

Insititutul de Cercetări în Turism a respins proiectul de construcţie a două pârtii în zona Padina, după ce experţii au constatat că nu au fost alese cele mai bune, dar şi cele mai singure trasee pentru construcţia viitoarelor pârtii. Practic erau zone în care se intra în vale şi nu putea ajunge din nou în deal.


Vorbim de pârtiile Cocora Padina cu o lungine de 2,6 kilometri şi Cocora Peştera cu o lungime de 1.9 kilometri. Pârtiile au o lungime între 30 şi 50 de metri.

Proiect nou

Pentru a “rezolva problema”, Consiliul Judeţean a anunţat că următorul proiect va fi scris chiar de cei de la Insititutul de Cercetări în Turism cu care s-a încheiat un contract. De asemenea, preşedintele Ţuţuianu a spus că va încerca să o convingă pe Grapinii să aducă

bani

image

pentru construcţii pârtiile în Dâmboviţa.

“Nimeni nu v-a spus până acum că aveam de-a face cu o poveste. Se expropriase terenul, dar proiectul înctocmit de veche conducere a CJ era respins de acest institut care îşi dă un aviz final. Am să merg la doamna Maria Grapinii ca să văd dacă la ministerul pe care îl conduce există intenţia de finanţa dezvoltarea unor pârtii de schi în cadrul programului naţional “Schi în Carpaţi” pe care îl derulează de ani de zile, dar, din păcate, fără vreun impact concret în judeţul Dâmboviţa”, a declarat Adrian Ţuţuianu.

partii schi Padina

Exproprieri zona montană Padina

Din anul 2011 s-a pornit o acţiune de expropriere a unor terenuri din zona montană pentru construcţia celor două pârtii de schi. 

“Eu sunt de serviciu la făcut plăţi. Avem la momentul acesta de plată 888.649 de lei şi 100.416

euro

image

. Fac precizarea că mai sunt încă patru litigii pe rolul instanţelor de judecată şi probabil că la aceste sume se vor mai adăuga câteva miliarde de lei vechi pentru că sunt suprafeţe mari. Cetăţenii expropriaţi au cerut instanţelor să constate că despăgubirea oferită în 2011 de CJ Dâmboviţa este incorect stabilită şi instanţele au apreciat că acestea sunt despăgubirile juste. Vom plăti, pentru că asta e”, a mai spus preşedintele CJ Dâmboviţa.

Preţul oferit în 2011 de Consiliul Judeţean a fost 0,13

euro

image

pe metrul pătrat. Judecătorii au stabilit însă preţuri de până la 25 de

euro

image

pe metrul pătrat. 

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite