Pompierii suceveni vor ca bisericile şi mănăstirile din judeţ să fie sigure pentru credincioşi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

ISU Suceava a trimis o adresă cătreArhiepiscopia Sucevei şi Rădăuţilor, prin care a cerut ca, în bisericile şi mănăstirile din judeţ ce nu sunt monumente istorice, să fie montate o a doua uşă de evacuare, în naosul lăcaşurilor de cult.

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă ”Bucovina” al Judeţului Suceava a transmis o adresă către Arhiepiscopia Sucevei şi Rădăuţilor, prin care cerea să evalueze modul cum pot fi realizate în naosul bisericilor din judeţ o a doua uşă de evacuare. În cazul lăcaşurilor de cult din Suceava, care sunt monumente istorice, trebuie să fie actualizate sau reactualizate planurile de intervenţie pentru monumtele UNESCO.

Pompierii suceveni doresc ca bisericile din judeţ să fie sigure, iar credincioşii să nu fie în pericol în momentul în care merg la slujbe sau pur şi simplu să se roage. Prima problemă identificată de cei de la ISU Suceava este cea a uşilor înguste şi a celor care nu se deschid spre exterior, deoarece în caz de incendiu, când lumea se îmbulzeşte să iasă afară, acestea sunt practic imposibil de deschis.

În cazul lăcaşurilor de cult, care sunt monumente istorice, nu se pot sparge pereţi pentru a fi montate noi uşi, astfel că pompierii au cerut ca mănăstirile şi bisericile să respecte minimele cerinţe privind stingerea şi prevenirea incendiilor, cum ar fi semnalizarea căilor de ieşire şi amplasarea corespunzătoare a hidranţilor.

Dacă la bisericile şi mănăstirile din oraşe şi municipii montarea hidranţilor nu ar fi o problemă, în cele de la sate apar probleme. Sunt localităţi din judeţul Suceava care pur şi simplu nu sunt alimentate cu apă curente, astfel că montarea hidranţilor ar fi inutilă şi nu ar ajuta cu nimic. Pentru rezolvarea acestei probleme, se ia în calcul montarea unor pompe în fântâni.

Pentru ca bisericile şi mănăstirile din judeţ să fie puse în ordine din punctul de vedere al respectării normelor de prevenire şi securitate în caz de incendiu va fi nevoie de mult de lucru, deoarece în prezent mai puţin de 15% din lăcaşurile de cult corespund din punct de vedere PSI.

Alte ştiri pe această temă:

Complexul bisericesc de lux stăpânit de ÎPS Teodosie la Suceava a fost închis de pompieri

Cel mai mare bazar din România a fost închis de pompieri din cauză că nu are autorizaţie PSI. 1.900 de comercianţi sunt afectaţi de această decizie

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite