Fostul deputat Alexandru Băişanu, pus în libertate după ce a stat 24 de ore în arest, într-un dosar de şantaj

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Alexandru Băişanu FOTO: Facebook/Alexandru Băişanu
Alexandru Băişanu FOTO: Facebook/Alexandru Băişanu

Fostul deputat Alexandru Băişanu a fost pus în libertate, în după-amiaza zilei de vineri, 6 august, după ce a stat 24 de ore în arestul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Suceava. El este anchetat într-un dosar de şantaj.

Procurorul de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Suceava care instrumentează dosarul de şantaj a decis să-l pună în libertate pe fostul deputat Alexandru Băişanu, după expirarea mandatului de reţinere de 24 de ore al poliţiştilor Secţiei Rurale Ipoteşti.

Alexandru Băişanu va fi cercetat în continuare sub control judiciar. El are calitatea de suspect în dosar.

Poliţiştii Secţiei Ipoteşti, sub coordonarea procurorului de caz, au făcut pecrcheziţii în vila lui Băişanu din municipiul Suceava, în dimineaţa zilei de joi, 5 august.

În urma percheziţiilor au fost ridicate inscrisuri, dispozitive de stocare a datelor electronice şi dispozitive de comunicare la distanta şi alte dispozitive electronice care interesează cauza.

Este vorba despre un dosar care vizează o suprafaţă de teren din comuna Ipoteşti pe care Alexandru Băişanu o foloseşte pentru îngrijirea cailor cu care fiicele sale concurează la diferite competiţii. 

Terenul nu este în proprietatea sa, ci a unor asociaţi. Ei bine, tocmai cei doi asociaţi s-ar fi plâns la Poliţie şi DNA că Băişanu i-ar şantaja şi chiar ameninţa.

„După 1 mai 2021 i-am comunicat lui Ştefan Alexandru Băişanu că eu nu mai pot să cheltui bani, şi drept urmare, mai departe să se descurce şi că totodată aştept să îmi achite datoriile. 

Şocul total a fost când, în loc să vină cu soluţii el a trecut la ameninţări de toate felurile, începând de la ameninţări precum că el mă va desfiinţa pe mine şi familia mea, trecând apoi la ameninţări de genul că el îmi va fi sfârşitul, că el îmi va da cu parul în cap, că îmi va băga toporul în gât, că mă va omorî, apoi că el are puterea de a mă băga la puşcărie.

După toată tirada de ameninţări mi-a zis franc în faţă că dacă vreau să îmi dea toate datoriile trebuie să îi cedez lui contractul pe iaz şi am de ales: ori cedez iazul şi îmi dă datoriile, ori ne vom judeca 10 ani până îmi va da banii. Văzând că nici aşa nu reuşeşte a trecut la alt gen de atac.

A mers efectiv la Primăria Ipoteşti, unde a exercitat tot felul de presiuni pentru ca aceştia să îmi rezilieze contractul pe iaz. Din data de 10 mai 2021 acesta mi-a interzis accesul în incinta fermei, zicând că el este proprietar şi că face ce vrea”, este un fragment din plângerea depusă la Poliţie şi DNA de către unul dintre prietenii fostului parlamentar.

De-a lungul timpului, suceveanul a făcut parte din mai multe partide politice, între care PUR, PNL, ALDE,  PPUSL. 

Între anii 2004-2007 a fost subprefect şi în anul 2008 prefect de Suceava. În perioada iunie 2012-decembrie 2012 a ocupat funcţia de vicepreşe­dinte al Consiliului Judeţean Suceava.

Din 2009, a fost preşedinte al Filialei PNL Suceava. A fost preşedinte al comisiei de Turism a PNL. A activat în PNL până în februarie 2016, după care s-a înscris în ALDE: 

A fost deputat al Uniunii Social Li­­­be­rale (USL) din partea PNL în legislatura 2012-2016. În mandatul 2016-2020, a fost ales pe listele ALDE, până în septembrie 2019, când a părăsit muribundul partid al lui Tăriceanu.

În prezent este conferenţiar la Universitatea „Ştefan cel Mare” din Suceava. 

Vă recomandăm să citiţi şi:

Păţania unui şofer pe „Drumul morţii”: Să mergi legal înseamnă să o cauţi cu lumânarea, am rămas şocat

„Războiul din umbră” dintre Israel şi Iran. Implicaţiile incidentului M / V Mercer Street

Suceava

Top articole

Partenerii noștri


Ultimele știri
Cele mai citite