DSP Suceava, despre riscul reapariţiei poliomielitei în România din cauza războiului: „Nu am avut cazuri“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: EP-EFE
FOTO: EP-EFE

Cei mai mulţi refugiaţi de război au intrat în România prin Punctul de Trecere a Frontierei Siret, din judeţul Suceava, unde angajaţii Direcţiei de Sănătate Publică asigură permanenţă.

Institutul Naţional de Sănătate Publică a cerut Direcţiei de Sănătate Publică Suceava să monitorizeze starea de sănătate a refugiaţilor de război care intră în ţara noastră şi să raporteze cazurile de boli transmisibile, între care difterie, poliomielită şi rujeolă. 

În plus, prestatorii de servicii medicale sunt obligaţi, la rândul lor, să informeze DSP-ul în situaţia în care au pacienţi cu simptome specificite celor trei afecţiuni. În astfel de situaţi, pacienţii vor fi direcţionaţi spre secţiile de Boli Infecţioase ale spitalelor şi vor fi izolaţi până la confirmarea sau infirmarea diagnosticului.

Poliomielita este o boală considerată eradicată în ţara noastră. 

Contactată telefonic, purtătoarea de cuvânt a DSP Suceava, Gabriela Băncilă, a declarat că până acum nu au fost depistaţi pacienţi cu simptomele acestei boli.

Vestea este îmbucurătoare ţinând cont că cei mai mulţi dintre refugiaţii războiului ruso-ucrainean care au fugit din calea bombelor ca să-şi salveze viaţa au intrat în ţara noastră prin PTF Siret. Este vorba despre aproximativ 80.000 de oameni.  

Foarte puţini dintre ei au rămas în judeţul Suceava. Cei mai mulţi şi-au continuat drumul spre alte judeţe ale ţării sau spre alte ţări din vestul Europei.

Vă recomandăm să mai citiţi:

Candidatul PSD a picat concursul pentru şefia Direcţiei de Dezvoltare Servicii Publice Focşani

FOTO Cum să fii şef la parcări şi să-ţi rezervi trei locuri lângă bloc. Şmecheria la care a recurs directorul din Focşani

 

Suceava



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite