Două persoane vor ajunge la închisoare după ce un fost poliţist a murit intoxicat cu monoxid de carbon. Alte trei au primit pedepse cu suspendare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pensiunea în care a murit intoxicat cu monoxid de carbon un fost poliţist. FOTO www.travel.ro
Pensiunea în care a murit intoxicat cu monoxid de carbon un fost poliţist. FOTO www.travel.ro

Dumitru Paul Pădurariu a fost condamnat la doi ani şi trei luni de închisoare, în timp ce Codrin Costinel Slavu s-a ales cu doi ani şi şase luni de închisoare cu executare. De asemenea, Gheorghe Filipciuc şi Ionel Luchian s-au ales cu câte trei ani de închisoare cu suspendare, în timp ce Mihai Moroşan s-a pricopsit cu doi ani de închisoare cu suspendare.

Judecătoria Suceava a condamnat SC MER – DUM SRL, reprezentantă prin acţionarul principal Maria Petrescu, la pedeapsa de 200.000 de lei pentru săvârşirea infracţiunilor de ucidere din culpă şi neluarea vreuneia dintre măsurile legale de securitate şi sănătate în muncă de către persoana care avea îndatorirea de a lua aceste măsuri, dacă se creează un pericol grav şi iminent de producere a unui accident de muncă sau de îmbolnăvire profesională, pe inculpatul Gheorghe Filipciuc la trei ani de închisoare cu suspendare pe un termen de încercare de cinci ani pentru ucidere din culpă şi neluarea vreuneia dintre măsurile legale de securitate şi sănătate în muncă de către persoana care avea îndatorirea de a lua aceste măsuri, dacă se creează un pericol grav şi iminent de producere a unui accident de muncă sau de îmbolnăvire profesională, precum şi pe inculpatul Ionel Luchian tot la trei ani de închisoare cu suspendare pentru săvârşirea infracţiunii de ucidere din culpă

Inculpatul Dumitru Paul Pădurariu a fost condamnat la doi ani şi trei luni de închisoare cu executare pentru ucidere din culpă şi neluarea vreuneia dintre măsurile legale de securitate şi sănătate în muncă de către persoana care avea îndatorirea de a lua aceste măsuri, dacă se creează un pericol grav şi iminent de producere a unui accident de muncă sau de îmbolnăvire profesională, în timp ce Codrin Costinel Slavu s-a ales cu doi ani şi şase luni de închisoare tot pentru aceleiaşi infracţiuni.

Magistraţii suceveni au încetat procesul ce îi priveşte pe Andrei Bogdan Mamciuc, Vasile Galan, Ioan Ilie şi Mihai Bejenar, acuzaţi de fals intelectual şi i-au achitat pe acesta pentru ucidere din culpă. În acelaşi dosar a mai fost condamnat inculpatul Mihai Moroşan la doi ani de închisoare cu suspendare pe un termen de patru ani pentru mărturie mincinoasă. Decizia Judecătoriei Suceava nu este definitivă, ea poate fi atacată prin apel în termen de 10 zile de la comunicare.

La începutul anului 2015, procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava au dispus trimiterea în judecată a inculpaţilor SC MER – DUM SRL, SC SANITERM SRL, Gheorghe Filipciuc, Dumitru Paul Pădurariu şi Codrin Costinel Slavu, pentru săvârşirea infracţiunilor de ucidere din culpă şi neluarea vreuneia dintre măsurile legale de securitate şi sănătate în muncă de către persoana care avea îndatorirea de a lua aceste măsuri, dacă se creează un pericol grav şi iminent de producere a unui accident de muncă sau de îmbolnăvire profesională, Gheorghe Filpciuc pentru ucidere din culpă şi neluarea vreuneia dintre măsurile legale de securitate şi sănătate în muncă de către persoana care avea îndatorirea de a lua aceste măsuri, dacă se creează un pericol grav şi iminent de producere a unui accident de muncă sau de îmbolnăvire profesională, Ionel Luchian pentru ucidere din culpă şi fals intelectual, Bogdan Mamciuc, Mihai Bejenar, Vasile Galan şi Ioan Ilie, pentru fals intelectual, în timp ce Mihail Moroşan a fost trimis în judecată pentru comiterea infracţiunii de mărturie mincinoasă.

Reamintim că, la începutul lunii februarie 2010, un bărbat a murit, iar alte 16 persoane au ajuns la spital după o noapte petrecută la pensiunea „Casa Aristocrat”, de la ieşire din Suceava spre Şcheia. În dimineaţa zilei de 4 februarie 2010, mai multe persoane cazate la această pensiune au început să acuze dureri de cap şi stări de greaţă. Administratorul pensiunii, Gheorghe Filipciuc, a chemat reprezentanţii firmei care a instalat centrala termică şi instalaţia de încălzire pentru a face verificări. Toate camerele au început să fie verificate, însă la camera 106 nu răspundea nimeni.

Unul dintre angajaţi a deschis uşa cu o cheie de rezevă, iar în interior a fost găsit un bărbat care era întins pe pat fără suflare. Daniel Ciupercă pe numele său, de 45 de ani, din Focşani, era venit la Suceava în interes de serviciu. Din cei 23 de clienţi cazaţi la „Casa Aristocrat”, 16 – printre care şi doi copii de 4, respectiv 8 ani, au ajuns la Spitalul Judeţean Suceava, însă nici una dintre victime nu era într-o stare foarte gravă.

După ce Institutul de Medicină Legală Mina Minovici Bucureşti a finalizat analizele care confirma faptul că Daniel Ciupercă a murit în noaptea de 3 spre 4 februarie 2010, într-una din camerele pensiunii Aristocrat intoxicat cu monoxid de carbon provenit din centrala termica a clădirii, iar nicidecum în urma unor probleme cardiace. Potrivit anchetatorilor, vinovaţi sunt cei care au montat instalaţia de încălzire, dar şi patronul Gheorghe Filpciuc, pentru că a dispus efectuarea de modificări neautorizate la această instalaţie.

Fost ofiţer de poliţie la IPJ Vrancea, Daniel Ciupercă lucra ca reprezentant de vânzări la o companie de piese auto din Sibiu, iar la Suceava se afla în interes de serviciu. Imediat după descoperirea cadavrului acestuia în camera pensiunii Aristocrat, s-a afirmat de către anchetatori că barbatul ar fi murit din cauza unui infarct, pentru că pe noptieră au fost găsite medicamente indicate pentru afecţiuni cardiace iar alături de pat avea mai multe sticle de bere.

Alte ştiri pe această temă:

Un bărbat s-a sinucis inhalând monoxid de carbon printr-un furtun legat la ţeava de eşapament

O persoană a murit şi alte două au fost găsite inconştiente, după ce s-au intoxicat cu monoxid de carbon, într-un apartament din Capitală

Cinci bătrâni şi-au pierdut viaţa în ultimele 24 de ore, intoxicaţi cu monoxid de carbon

SuceavaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite