Modernizarea Ambulatoriului din Slobozia s-a majorat cu un milion de lei. La cât ajunge investiţia
0Consilierii judeţeni din Ialomiţa au aprobat majorarea cu un milion de lei a investiţiei pentru modernizarea Ambulatoriului din cadrul Spitalului de Urgenţă Slobozia. Astfel, costul lucrărilor va ajunge la 17,2 milioane de lei.
În aceeaşi şedinţă s-a aprobat şi majorarea costului a două proiecte de infrastructură rutieră, valoarea totală fiind de 7 milioane. Banii vor fi alocaţi printr-un împrumut bancar, iar decizia a fost adoptată ca urmare a apariţiei Ordonanţei 15 din 2021 privind unele măsuri de acoperire a efectelor majorării preţurilor mate¬rialelor de construcţii.
Demarat la începutul lunii martie 2021, proiectul la Ambulatoriul Spitalului Judeţean de Urgenţă Slobozia vizează reabilitarea, modernizarea şi dotarea clădirii şi a avut iniţial o valoarea totală de 16.209.292,26 lei, iar perioada de execuţie a lucrărilor este de 24 de luni. Firma care a câştigat licitaţia pentru execuţia lucrărilor este SC Construcţii Erbaşu SA.
Astfel, vor fi efectuate lucrări la trei corpuri de clădire prevăzute cu 11 secţii şi 17 compartimente medicale, cu un total de 510 paturi. Vor fi amenajate zona blocului operator, zona blocului de naşteri, secţia ATI, Sterilizate, Laboratorul de analize medicale, amplasate la etajele 1, 2 şi 8, dar şi parterul zonei de urgenţe medicale şi cabinetele de consultaţie, dar şi subsolul tehnic. Relocarea cabinetelor şi asigurarea fluxului continuu de pacienţi au fost unele dintre cele mai dificile probleme.
După elaborarea proiectului tehnic, stabilirea acestor scenarii după care se vor desfăşura lucrările a fost cea mai dificilă misiune. Practic, actul medical va continua în timp ce muncitorii vor fi pe şantier. „Totul a fost foarte bine gândit şi analizat astfel încât să nu creeze disconfort pentru pacienţi şi cadre medicale“, a explicat Alexandru Potor, administratorul public al judeţului Ialomiţa.
Spital modern, cu dotări actuale
La începutul lunii martie, reprezentanţii unităţii medicale au anunţat că vor avea loc relocări ale cabinetelor de Policlinică, schimbarea căilor de acces, modificarea programului unor cabinete (unele vor funcţiona şi după-amiaza) şi a sistemului de programări şi internări, ceea ce poate fi perceput ca un disconfort, alături de zgomot şi de proximitatea şantierului.
De asemenea, se poate prelungi perioada de aşteptare pentru pacienţii ce pot fi temporizaţi, care nu prezintă patologie gravă sau cu potenţial de agravare.
"Toate acestea sunt inconveniente strict temporare şi pe care inclusiv personalul le acceptă pentru ca rezultatul final să fie un spital modern, cu dotări actuale. Asigurăm pacienţii de menţinerea standardelor de îngrijire la nivel maximal şi de respectarea normelor de protecţie pandemică (inclusiv a circuitelor, chiar dacă vor fi reorganizate)”, au anunţat reprezentanţii spitalului.
Vă mai recomandăm şi: