Maternitatea Slobozia primeşte şase incubatoare pentru salvarea bebeluşilor în stare critică
0Echipamente moderne pentru gestionarea cazurilor critice vor intra în dotarea spitalului din Slobozia. Şase incubatoare medicale pentru resuscitare vor fi achiziţionate cu bani de la Ministerul Sănătăţii.
Spitalul Judeţean de Urgenţă Slobozia va primi din partea Ministerului Sănătăţii peste 500 mii de lei pentru achiziţia de incubatoare medicale.
Aparatele vor fi utilizate în cadrul Secţiei Neonatologie şi vor permite o mai bună gestionare a cazurilor critice. Acestea îi vor ajuta pe medici să efectueze manevre de resuscitare în condiţii de siguranţă.
Este vorba despre 3 incubatoare deschise tip masă de reanimare şi încă 3 incubatoare hibrid închis-deschis şi pentru transport intraspitalicesc.
Investiţia se ridică la 559.000 lei, iar incubatoarele vor ajunge în Bărăgan la sfârşitul lunii mai 2022.
În prezent, la secţia de Neonatologie a Spitalului Judeţean de Urgenţă din Slobozia sunt folosite echipamente depăşite din punct de vedere fizic şi moral, aşa cum reiese dintr-un raport oficial al instituţiei.
De asemenea, incubatoarele achiziţionate cu fondurile Ministerului Sănătăţii vor putea fi utilizate pentru transportul pe cale aeriană şi rutieră a cazurilor medicale grave, către alte unităţi medicale specializate.
559.000 de lei, valoarea investiţiei
Spitalul din Slobozia îşi desfăşoară activitatea cu un număr de 510 paturi (450 paturi în contract cu CAS Ialomiţa, 23 paturi pentru cronici şi 37 paturi de Terapie Acuţi), repartizate pe 10 secţii şi 14 compartimente, precum şi 30 paturi spitalizare de zi.
Conform Consiliului Judeţean Ialomiţa, unităţii medicale i-au fast alocate fonduri de la bugetul Ministerului Sănătăţii pentru dotarea cu incubatoare in suma de 559.000 de lei.
Dat în folosinţă în anul 1970, Spitalul Judeţean de Urgenţă din Slobozia a intrat, anul trecut, în reparaţii capitale. Trei proiecte de modernizare, care se ridică la peste 168 milioane de lei, se derulează în cea mai mare unitate medicală din Bărăgan.
Astfel, vor fi efectuate lucrări la trei corpuri de clădire prevăzute cu 11 secţii şi 17 compartimente medicale, cu un total de 510 paturi. Vor fi amenajate zona blocului operator, zona blocului de naşteri, secţia ATI, Sterilizare, Laboratorul de analize medicale, amplasate la etajele 1, 2 şi 8, dar şi parterul zonei de urgenţe medicale şi cabinetele de consultaţie, dar şi subsolul tehnic.
Vă recomandăm să citiţi şi: