Oltul are un nou subprefect în persoana UNPR-istului Emanuel Oproiu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
În dr., invizibilul consilier local Emanuel Oproiu de la UNPR... (FOTO: Mugurel Manea)
În dr., invizibilul consilier local Emanuel Oproiu de la UNPR... (FOTO: Mugurel Manea)

Judeţul Olt are un nou subprefect începând de miercuri - 26 martie, punându-se capăt unei săptămâni de zvonuri care dădeau ca inerentă înlocuirea fostului deţinător al portofoliului menţionat, Emil Marinescu de la PSD. Deocamdată, noul subprefect, Emanuel Oproiu (33 de ani), a fost doar anunţat oficial în ediţia de miercuri a Monitorului Oficial, dar este de aşteptat ca acesta să fie înscăunat oficial în funcţie în zilele următoare.

Noul subprefect de Olt, pe numele său complet Emanuel Ionel Oproiu, membru UNPR, îl înlocuieşte pe Emil Vergiliu Marinescu (63 de ani), care a ocupat această demnitate de la jumătatea lunii aprilie a anului trecut. Între cele două persoane este nu doar o mare diferenţă în ce priveşte vârsta, dar şi experienţa. Astfel, în vreme ce Oproiu se poate lăuda doar cu o funcţie de conducere deţinută la firma liderului UNPR Olt, Ion Toma, şi un mandat de consilier local la Slatina, Emil Marinescu avea în spate o bogată experienţă în funcţiile politico-administrative.

Noul deţinător al pufosului scaun de subprefect, Emanuel Oproiu, va ocupa funcţia menţionată cu titlu interimar - prin detaşare. Acesta a demisionat deja din funcţia de consilier local la Slatina pentru a nu rata şansa vieţii de a ocupa postul guvernamental menţionat, el având “rezervat” în continuare funcţia de manager patrimoniu în cadrul firmei Scadt SA din Slatina condusă din umbră de senatorul Ion Toma, nimeni altul decât preşedintele fantomaticei filiale judeţene a UNPR după ce, ani buni, a condus organizaţia judeţeană a "partidului-stat" PSD. Toma a prins un nou mandat de senator din partea judeţului... Ialomiţa via UNPR, fiind singurul parlamentar din judeţul "adoptiv" care nu are cabinet parlamentar acolo unde a fost votat.

Reamintim că judeţul Olt nu mai are, din data de 13 martie, prefect (fostul deţinător Cătălin Rotea de la PNL fiind revocat, n.a.), pentru acest post fiind acum "în cărţi" Silviu Neaşcu de la PSD, fost inspector şcolar general al IŞJ Olt.

Odată cu înscăunarea subprefectului de la Olt de miercuri – 26 martie, au fost învestiţi în funcţii similare în ţară persoane pentru alte trei judeţe din teritoriu: Mehedinţi, Covasna şi Argeş.
 

Mai puteţi citi:

VIDEO  Cel mai tânăr prefect din ţară pus la Olt, Cătălin Rotea, şi-a făcut bilanţul după revocarea comandată de Ponta

VIDEO  Emil Marinescu a fost învestit subprefect de Olt

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite