Slatina: Echipă mobilă pentru recuperarea copiilor cu dizabilităţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Echipa Direcţiei de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Olt va învăţa câte 50 de familii la o jumătate de an cum să lucreze cu proprii copii pentru recuperare. Din echipa mobilă fac parte un psiholog, un psihopedagog, un asistent social şi un chinetoterapeut.

Ministerul Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale, în Parteneriat cu Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Olt au lansat ieri la Slatina activitatea echipei mobile înfiinţate în cadrul proiectului „Creşterea capacităţii autorităţilor publice locale din România în vederea sprijinirii copiilor cu dizabilităţi în cadrul propriilor familii”, proiect finanţat prin mecanismul financiar al Spaţiului Economic European.
 „La nivelul judeţului Olt avem circa 8000 de copii cu dizabilităţi. Există două centre de recuperare- la Slatina şi Caracal, unde vin copii din zonele respective. Însă sunt mulţi copii care nu au posibilitatea de a ajunge la un centru. Aceştia reprezintă grupul ţintă al proiectului.”, a declarat Cristian Lungu, director general adjunct DGASPC Olt.

„Vor fi învăţaţi exerciţii minime“
Proiectul se află la stadiul identificării beneficiarilor. A fost creată echipa mobilă, din care fac parte psihologul Corina Băltăreţu, logopedul Emilia Burea, asistentul social Alina Dobre şi chinetoterapeutul Marius Tulachi. Lucrul efectiv va începe imediat ce vor ajunge echipamentele în judeţ.  „Vom lucra cu câte 50 de copii în şase luni, apoi cu alţii. În această perioadă trebuie să transmitem informaţii legate de metoda de lucru părinţilor. Vor fi învăţaţi exerciţii minime, care se pot face acasă, fără echipament specific”, a spus psihologul Băltăreţu.

INFO BOX

Proiect de 2,91 milioane euro
Proiectul a rezultat în urma observaţiilor şi recomandărilor Comitetului ONU pentru Drepturile Copilului şi are un buget de 2,91 milioane euro, destinat înfiinţării unor echipe mobile care să ofere sprijin copiilor cu dizabilităţi din 20 de judeţe, printre care şi Oltul. Copiii cu care se va lucra cel mai mult sunt între 3 şi 7 ani, unde se înregistrează de regulă cele mai bune rezultate.

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite